Wil jij een gestucte binnen en buiten muur?

Zit je denken om je huis een renovatie te geven? Of ga je binnenkort een nieuw huis laten bouwen? Je wilt je huis namelijk vormgeven aan de hand van een strak design. Modern, eigentijds én met een gestucte muur. Benieuwd naar alle voordelen van stucen? Wist je dat gestucte muren ideaal zijn voor in de badkamer of gevel?

Specialist uitgelicht

Ben je toevallig op zoek naar een stukadoor in de omgeving Zwolle? Leusink Wand- en Plafondafwerking is dé specialist op het gebied van stucwerk. Bekijk de website eens en neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Gestucte muren geven een tijdloze uitstraling

Gestucte muren zijn niet gebonden aan tijd. Door de egale, strakke look kun je je huis nog jaren modern laten lijken. Bij de afwerkingslaag kun je kiezen uit veel verschillende kleuren. Voor zowel buitenmuren als binnen muren is een gestucte muur tijdloos. Wil je je muur na verloop van tijd een nieuwe kleur geven? Ook dat kan.

Gestucte muren verven

Het pleisterwerk is droog en de muur kan geverfd worden. Zorg dat je oneffenheden weghaalt met schuurpapier. Belangrijk is ook dat je pas gaat verven als er geen stof op de muren meet zit. Breng tape aan op de plinten of hoeken van de muur. Daarna breng je alabastine voorstrijk aan. Vervolgens kun je beginnen met verven. Kies een kleur die past bij de stijl waarin je de kamer wilt hebben.

Gestucte muur in de badkamer

Wil je af van die standaard tegeltjes in de badkamer? Met een gestucte muur kun je alle kanten op. Weinig badkamers hebben tegenwoordig meer een compleet gestucte muur met een likje verf erover. Naast dat een gestucte badkamer origineel en stijlvol is, is het ook nog eens hygiënisch. Bij gestucte muren kunnen schimmels zich in tegenstelling tot betegelde muren niet nestelen.

Gevel laten stucen

Je kunt je gevel op verschillende manieren afwerken. Zo kun je ervoor kiezen om de gevel af te werken met pleisterwerk voor buiten. Dit type pleisterwerk zorgt voor een gladde afwerkingslaag. Schuurwerk heeft een wolkachtige structuur. Deze waterafstotende pleisterlaag werkt decorerend aan je gevel. Spachtelputz heeft een korrelige structuur waarbij je kan kiezen uit verschillende korreldiktes.