De werking van een heteluchtpistool

Heteluchtpistool
Een heteluchtpistool is geschikt voor klusjes in huis en tuin. Alleen wat is het voor apparaat en hoe werkt het?

Hoe werkt een heteluchtpistool?

Een heteluchtpistool blaast veel hete lucht uit. Daarom zorgt deze hete lucht ervoor dat je toplaagjes kan verwijderen. Denk hierbij aan verf, lak of lijm. Tevens is een hete luchtpistool geschikt voor het ontdooien van waterleidingen, het plaatsen van folie, het drogen van verf en het bewerken van krimpfolie.

Accessoires

Een heteluchtpistool heeft diverse mondstukken waarmee je verschillende karweitjes kan uitvoeren. De meest gebruikte mondstukken zijn de reductiemondstukken, de haakmondstukken, de luchtspreidingsmondstukken en de afscherm-mondstukken.

  • Reductiemondstuk: geschikt om een gerichte plek te verhitten.
  • Haakmondstuk: geschikt voor het verbuigen van plastic buizen, het aanbrengen van krimpkousen, het solderen van koperen leidingen en andere hete lucht klussen waarbij een werkstuk rondom verhit dient te worden.
  • Luchtspreidingsmondstuk: geschikt om verf, een oude vloerbedekking of vinyl te verwijderen.
  • Afschermmondstuk: geschikt om de hete stroom aan lucht af te wenden van ramen wanneer je de verf op een raamkozijn wilt wegbranden.

Opletpunten bij de aanschaf

Voordat je een heteluchtpistool koopt, moet je op verschillende aspecten letten. Kijk bijvoorbeeld eerst naar het type temperatuurregeling. Het is belangrijk dat je de juiste temperatuur kunt instellen. Kijk vervolgens naar het vermogen. Hoe hoger het vermogen is, hoe hoger de luchttemperatuur uitvalt. Kijk ten derde ook naar het temperatuurbereik. Dit gaat over hoeveel graden de luchtstroom van een hete luchtpistool kan worden. Bij het verwijderen van dikke lagen vloerbedekking heb je een hoog temperatuur bereik nodig. Bij het verwijderen van dunne laagjes lak heb je juist een minder hoog temperatuur bereik nodig.

Heteluchtpistool kopen?

Moet je verf, vloerbedekking of lijm verwijderen? Het in bezit hebben van een hete luchtpistool is dan wel zo handig. Bij de Gereedschapscentrum.nl kan je terecht voor tal van dit soort hete lucht apparaten.