Welke meubels mogen niet ontbreken in jouw woonkamer

Je zit er elke dag op. Dus het is belangrijk dat het wel qua stijl passen in je woonkamer. Natuurlijk moet het ook passen qua ruimte. Ook de indeling van de meubels moet natuurlijk passend zijn. In dit artikel worden een aantal trends uitgemeten die belangrijk zijn om mee te nemen bij de aanschaf.

Een schuifwandkast

Met een schuifwandkast kies je voor ruimte en stijl. Een schuifwandkast neem natuurlijk wel wat ruimte in maar je kan er ook veel spullen in kwijt. Daarnaast kan een mooie schuifwandkast je interieur een geweldige uitstraling geven. Een schuifwandkast heeft dus zowel een functionele als een decoratieve functie. De meeste kasten hebben vaak één functie, de schuifwandkast dus niet. Bij Hubo Kampen vind je diverse schuifwandkasten. Voor ieder wat wils!

De hoekbank

Is een bank met een hoek erin. Soms heeft de bank een gedeelte zonder rugleuning. Het ideale van deze bank is dat je een 90 graden hoek in de kamer perfect kan opvullen met een hoekbank. Belangrijk is dat je nagaat wat je belangrijk vind bij een hoekbank. Wil je er relaxt op kunnen liggen? Dan zou je kunnen kiezen voor een diepe bank met veel kussens. Let ook op dat je voldoende loopruimte behoud in je woonkamer. Een hoekbank kan veel ruimte innemen.

Eetkamerstoelen

Woon je met meer mensen dan jij zelf in een huis? Wil je wel eens vrienden uitnodigen voor een etentje? Dan kan een goed set eetkamerstoelen niet ontbreken. Wil je lekker zacht kunnen zitten tijdens het eten? Kies dan voor leren bekleding met vulling of voor stoffen bekleding met vulling. Houten stoelen kunnen hard aanvoelen na een zit van 2 uur. Je wilt natuurlijk wel dat je gasten lekker zitten tijdens het kerstdiner.

Eetkamertafel

Een eetkamer moet in eerste instantie functioneel zijn. Wordt er ook huiswerk aan de tafel gemaakt? Of spelletjes op gespeeld? Dan is het verstandiger om een grotere eetkamertafel uit te zoeken. Een eetkamertafel moet natuurlijk ook passen bij de rest van het interieur. Het mooiste is om je meubels uit te zoeken naar aanleiding van de stijl.