Welke kleur zal de schilder aanbrengen, de trends voor dit jaar

Schilder trends
Je hebt besloten om je woonkamer te laten schilderen door een schilder, maar welke kleur kies je voor de wanden en voor het plafond? De keuze hiervan is heel persoonlijk, maar je moet wel met een aantal zaken rekening houden.

De grootte van de woonkamer

Heb je een relatief kleine woonkamer, dan is het gebruik van donkere kleuren niet aan te bevelen. Hierdoor lijkt de kamer kleiner dan dat die in werkelijkheid is. je komt dan al snel uit op het schilderen van de wanden en het plafond in een witte kleur, eventueel met een licht accent. Wel kan je er voor kiezen om een wand in een opvallende kleur te schilderen. Kies hiervoor wel de juiste wand. Juist door de kleur van de wand, springt deze wand er extra uit.

Combineer met de meubels

De kleur van de wanden moet een geheel vormen met de meubels. Ook de hoeveelheid meubelen in de woonkamer is bepaald voor de kleur. Heb je je woonkamer redelijk vol gepakt met meubels, wees dan extra voorzichtig met de kleuren die je kiest. Een schreeuwerige kleur kan dan al snel te veel van het goede zijn. Is jouw woonkamer minimalistisch ingericht, dan kan het aanbrengen van kleur op de wanden juist wel voor een goede balans zorgen in de woonkamer. Wat de keuze voor de kleur nog extra moeilijk maakt is het feit dat je op basis van een kleurenkaart moet kiezen, en dus niet de kleur op een groot vlak ziet. Daarom kan je de schilder vragen een stuk voor te schilderen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van het uiteindelijke resultaat.

De trends van dit jaar

De trend voor dit jaar is ‘luxury living’. De economie trekt weer aan, dus je kan weer iets uitbundiger met kleur werken in de woonkamer. De kleuren voor nu zijn dan ook extremer, denk hierbij aan pastel roze of donker groen. Combineer deze kleuren met gouden accessoires, zoals bijvoorbeeld kandelaren en windlichten. Een vleugje glamour en glitter, zonder dat het te veel een kermis wordt natuurlijk. Kies daarom voor de basis vooral voor wit of naturel tinten, dan is de uitstraling in evenwicht.