Wel of geen zwembad aanschaffen?

Wie wil het nou niet, een luxe zwembad in de tuin om in de zomer (en in de winter voor de bikkels) lekker een baantje te kunnen trekken. Veel mensen zouden ervoor tekenen, maar is het wel betaalbaar? Voor een fatsoenlijk en relatief ruim zwembad ben je rond de 20 à 30 duizend euro kwijt. Nou is dit niet voor iedereen betaalbaar, maar onderstaande informatie is voor iedereen zeer nuttig, mocht je natuurlijk ooit gaan zwemmen.

Onderhoud

“Een heerlijk zwembad kopen en dan hoef ik er nooit meer iets aan te doen, behalve in te zwemmen”, zul je misschien denken. Je kunt er niet veel verder vanaf zitten. Een zwembad kan namelijk veel tijd in beslag nemen door het onderhoud. Wist je dat één op de drie zwembaden volgens de wet niet geschikt is op het gebied van veiligheid, hygiëne of waterkwaliteit? En van het totaal is dat één op de zeven zwembaden die niet aan de waterkwaliteit voldoet.

Water verversen

Kijk daarom goed naar je eigen zwembad of er geen mankementen aan te vinden zijn. Als bijvoorbeeld een tegel gescheurd is, vervang deze dan meteen. Jij weet namelijk dat het zwembad niet helemaal veilig is, maar familie of vrienden letten er niet op. Zorg er ook voor dat je regelmatig het water verschoont! Het klinkt misschien raar, maar wanneer je dit niet doet, kunnen mensen oorpijn, huid- en longklachten of diarree krijgen. Je zal er niet vrolijk van worden als het hele gezin naar het toilet moet rennen.

Robot

Heb je geen zin om met enige regelmaat het zwembad schoon te maken? Geen probleem: koop gewoon een robotje. Er zijn tegenwoordig tal van robots op de markt die dit soort vieze klusjes voor je op willen knappen. Ze komen in verschillende prijzen, maten en kleuren. Ga voor het model dat het beste bij je zwembad past en laat je vóór aankoop goed informeren over dit onderwerp. Zo spelen de grote van uw zwembad en de hoeveelheid water die erin zit, een rol.