Wat, waar en hoe watersnijden?

Verschillende vormen die uit plaatmaterialen gesneden worden, heet watersnijden. Naast de ervaring die Kraan & Roos heeft op het gebied van lassen, heeft Kraan & Roos ook al jaren ervaring met watersnijden. Door de jarenlange ervaring kunnen zij u van hoge kwaliteit materialen voorzien. Daarnaast zullen ze deskundig en zorgvuldig voor u te werk gaan.

Wat is watersnijden?

Hoe gaat watersnijden nu eigenlijk in zijn werk? Watersnijden is een langer proces dan u denkt. Er wordt onder hoge druk water door een kleine opening gedrukt. Door de druk heeft het een snijnende werking. Dat wordt watersnijden genoemd. Voor harde materialen wordt er een combinatie gebruikt van abrasief en water. Bij de wat zachtere materialen gaat het makkelijker. Daar gebruiken ze namelijk alleen puur water voor. Door de technieken voor zachte en harde materialen, is watersnijden op bijna alle materialen toe te passen.

Voordelen van watersnijden

Zoals u hierboven las, kan watersnijden toegepast worden op zachte en harde materialen. Alle materialen kunnen dus gesneden worden. U kunt denken aan materialen als, beton, koper, aluminium, graniet, glas, rubber, hout en nog veel meer. Materialen met een dikte tot 200 millimeter kunnen door middel van watersnijden gesneden worden. Wanneer het materiaal gesneden is, is er verder geen nabewerking meer nodig.

Koude techniek is een ander woord voor watersnijden. In het algemeen maken ze van dit woord, in plaats van watersnijden, gebruik omdat er in het materiaal geen thermische belaste zones ontstaan. Ook blijven de materiaaleigenschappen gewoon hetzelfde. Het product is snijspanningsvrij na het watersnijden. Naast deze voordelen zijn er nog vele andere. Er is bijvoorbeeld ook geen sprake van vervorming of verkleuring wanneer er gebruik gemaakt wordt van watersnijden. Ook is graveren een mogelijkheid.

Kraan & Roos

Kraan & Roos maakt al meer dan 25 jaar verschillende metalen constructies. Door de lange tijd ervaring hebben ze deskundigheid ontwikkeld. Het personeel streeft naar perfectie. Daarnaast willen zij zo goed mogelijk aan uw wensen voldoen. Wanneer u nog meer wilt weten over Kraan & Roos of als u uw aan dit bedrijf wil uitbesteden. Neem dan contact op met dit bedrijf. Bel naar +31 172 613526 of stuur een e-mail naar info@kraanenroos.nl