Wat is laminaat Gouda?

Laminaat Gouda
Laminaat is al jaren een van de bekendste en meest gebruikte vloersoorten. Laminaat is een composiet materiaal dat uit verschillende laagjes is opgebouwd. Door die verschillende laagjes ontstaat een materiaal dat eigenschappen heeft die enkelvoudige materialen niet kunnen hebben. Laminaat Gouda bestaat uit vier lagen. De lagen zijn: de toplaag (boven), de dessin laag, de HDF laag en de drager laag (onder).

De toplaag is een laag van kunststof. Deze laag is zo gemaakt van het materiaal melamine. Melamine is een kunststof die ervoor zorgt dat het laminaat sterk wordt aan de bovenkant. De toplaag is slijt- en hitte bestendig door het melamine. Ook is melamine Uv-bestendig. Dat voorkomt dat het laminaat verkleurt door de invloed van zonlicht. De toplaag kan zijn gewalst. De wals techniek zorgt voor een realistisch hout-of steeneffect.

Laminaat Gouda

De laag onder de toplaag is de dessin laag. De dessin laag laat het design van het laminaat Gouda zien. Het is een papier met daarop het patroon van de laminaatvloer. De laag wordt beschermt door de toplaag en verkleurt daardoor niet.

Onder de dessin laag volgt de HDF laag. Dit is de stevigste laag van het laminaat. De HDF laag is een laag die ontstaan is door onder hoge druk samenpersen van vezels. De stabiliteit wordt door deze laag gewaarborgd, de druk is zo hoog dat de HDF laag zorgt voor een stevige vloer die niet onder doet voor een ander materiaal.

De onderste laag van laminaat is de drager laag. Ook deze laag bestaat uit melamine. De drager laag beschermt het laminaat tegen vocht van onderaf en geeft meer stabiliteit. De melamine zit dus aan de boven en onderkant van de laminaatvloer. Dat zorgt ervoor dat de vloer niet bol- of hol zal trekken wanneer er vocht of spanningsverschillen optreden. De beste laminaat vloer koop je bij de parket specialist Gouda. Laminaat Gouda koop je bij deze winkel voor het beste laminaat van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.