Wanneer moet ik RVS schroeven gebruiken?

RVS schroeven
Er zijn nog altijd flink wat mensen die in de veronderstelling zijn dat RVS een afkorting is voor roestvrij staal. Dat is echter niet het geval: RVS staat voor roestvast staal. RVS is een legering die voornamelijk bestaat uit ijzer, chroom en nikkel.

RVS gradaties
Het algemene idee is dat RVS schroeven niet zouden roesten. Er zijn echter verschillende gradaties van RVS verkrijgbaar. De ene gradatie is wat duurder dan de ander. Goedkopere varianten hebben soms de neiging om wel te gaan roesten. De duurdere RVS gradaties hebben vaak een langere levensduur en zijn bestand tegen extremere invloeden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook gradaties die tegen een zoute omgeving bestand zijn. De meest veelvoorkomende RVS gradaties zijn AISI 304 en AISI 316.

Eigenschappen van RVS schroeven
RVS schroeven zijn extreem duurzaam. Afhankelijk van de gradatie zijn RVS schroeven niet alleen bestand tegen roest, maar ook tegen zoute omgevingen, bepaalde chemicaliën en hitte. RVS schroeven zijn hygiënisch en makkelijk te reinigen. Daarbij zijn ze 100% recyclebaar en dus milieuvriendelijk.

Wanneer moet ik RVS schroeven gebruiken?
Vocht zorgt ervoor dat schroeven kunnen gaan roesten. Het gebruiken van RVS schroeven wordt daarom vooral aanbevolen bij gebruik op vochtige plekken, zoals in de tuin en in de badkamer. Zoals we al eerder aangaven zijn er verschillende RVS gradaties. Goedkopere RVS schroeven kunnen na verloop van tijd toch gaan roesten. Bespaar dus niet op uw RVS schroeven en kies voor een RVS schroef van een hoogwaardige kwaliteit. Kies bij voorkeur voor RVS schroeven van een betrouwbaar merk, zoals bijvoorbeeld Spax.