Waarom een decoupeerzaag kopen?

Decoupeerzaag
Het is niet altijd even makkelijk om een keuze te maken. Zeker als het gaat om een decoupeerzaag.  Want waarom zou je een decoupeerzaag kopen als er ook recipo en cirkelzagen zijn? Wat kan een decoupeerzaag jou bieden als het gaat om uit te voeren werkzaamheden? Natuurlijk heeft een decoupeerzaag geen cirkelzaagblad, maar een decoupeerzaagje. Wat natuurlijk voor- en nadelen heeft in bepaalde situaties. Laten we eens drie redenen geven om te kiezen voor een decoupeerzaag.

De decoupeerzaag en recht zagen

Het is niet een functie waar een decoupeerzaag in uitblinkt. Want zeg nou zelf, recht zagen met zo’n dun zaagje is toch haast niet te doen? Gelukkig zijn er ook decoupeerzaagjes van DeWalt of Black & Decker die een stuk breder zijn. Hoe breder een zaagje des te rechter zal die zagen in het hout. Dit komt omdat die door zijn lengte niet de mogelijkheid krijgt om af te wijken van de zaaglijn.  Toch zal je nooit de zaaglijn kunnen evenaren van een cirkelzaag, maar daar is een decoupeerzaag ook niet voor bedoeld.

Bochten zagen

De kracht van een decoupeerzaag zit hem in het zagen van bochten.  Dat maakt de machine ook erg interessant onder zowel mannen als vrouwen. Vaak niet alleen voor het klussen, maar ook voor de creatieve hobbyisten onder ons. Een handige functie die extreem korte bochten realiseert is de pendelfunctie. De pendelfunctie zorgt ervoor dat het decoupeerzaagje niet alleen van boven naar beneden beweegt, maar ook van voor naar achteren.  Ideaal om niet alleen sneller, maar ook nog eens scherpere bochten te zagen.

Voordeliger

Een decoupeerzaag is een stuk voordeliger dan cirkel- en ricipozagen. Dat terwijl die toch meer dan voldoende kan leveren. Natuurlijk heb je wel duurdere decoupeerzagen,  maar hier staat dan ook een hoogstaande kwaliteit tegenover. Een decoupeerzaag van Makita of Bosch gaan voor een lange tijd mee. Je zult dit echt voor jezelf moeten afwegen of je op zoek bent naar goedkoop of professioneel gereedschap.  In beide gevallen zal de decoupeerzaag de functies leveren waarvoor je betaalt.