Voordelen van een hekwerk

Een nieuwe tuin. Een nieuw bedrijvenpand. Het brengt vreugde met zich mee. Maar ook veel keuzes. Eén van die keuzes is een hekwerk. Maar wat zijn nou de voordelen van een goed hekwerk ten opzichte van struikgewas? Die vraag ga ik proberen te beantwoorden voor je in deze blog. Hopelijk leer je er wat van!

Stukje veiligheid voor kleine kinderen

Een hekwerk zorgt ervoor dat kleine kinderen niet zomaar de tuin kunnen verlaten. Ook zorgt het ervoor dat kinderen ongestoord in de tuin kunnen spelen zonder iemand de tuin in kan komen. Zorg bij voorkeur voor een hekwerk dat niet gemakkelijk beklimbaar is. Buiten de tuin zijn er vele gevaren die op de loer kunnen liggen. Met een hekwerk houd je je kind in de veilige tuin. Op de trampoline of in het tuinhuisje is het veilig voor de kleine doerak.

Niet of nauwelijks onderhoud

Een hekwerk kost je alleen geld bij het aanleggen. Een goed hekwerk gaat op z’n minst namelijk 20 tot 35 jaar mee. Struikgewas kost veel onderhoud. Zo moet je eens in de maand sproeien en op z’n tijd ook snoeien. Dit kost veel tijd. Veel mensen hebben die tijd niet. Het is daarom aan te raden voor gezinnen met jonge kinderen die een starterswoning kopen om voor een dubbelstaafmat hekwerk te gaan. Vaak hebben de ouders werkweek van 32 uur en ook nog eens een papa/mama dag. Tijd voor de tuin zit er dus vaak niet in.

Beter bestand tegen inbrekers

Een hekwerk is beter bestand om inbrekers buiten je tuin te houden. Je moet namelijk meer moeite doen om over een hekwerk te klimmen. Bovendien zou het opvallen als een volwassen man over een hekwerk klimt. Natuurlijk, als de inbreker het echt wilt dan maakt dat hek niet gek veel uit. Wel kost het tijd, op zowel de heenweg als de terugweg.

Combinatie tussen groen en staal

Een hekwerk heeft meer in zijn mars dan je denkt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een klimop. Dit heeft als voordeel dat je meer privacy hebt dan wanneer je dit niet doet.