De voor- en nadelen van een PVC vloer

Bij een nieuw huis of een verbouwing hoort natuurlijk een nieuwe vloer. Een houten vloer is werkelijk prachtig, maar de prijzen hiervoor lopen hard op. Voor je het weet, wordt het onbetaalbaar. Zonde, want je wil ook geld overhouden voor een nieuwe inboedel. Daarom kiezen veel huizenbezitters tegenwoordig voor een PCV vloer. Het fijne hieraan is dat je eindeloos veel keus hebt aan patronen en kleuren, én dat er ook opties zijn die bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout.

Wanneer je de inrichting en materialen voor je huis kiest, is het verstandig om de voor- en nadelen van een optie tegen elkaar af te wegen. Om je een handje te helpen, hebben we dat voor de PVC vloer gedaan.

Voordelen PVC ondergrond
De voordelen zijn enorm. Naast prijs en creatieve keuze uit patronen en kleuren, is een PVC-ondergrond veel stiller dan bijvoorbeeld laminaat. Dit is vooral een voordeel voor de onderburen als je in een appartementencomplex of een oud herenhuis woont. Verder is deze vloer ook geschikt voor in een keuken of badkamer, omdat deze goed bestand is tegen vocht. Daarnaast heb je geen plinten nodig om deze vloer te leggen, wat weer een bijzonder effect heeft op de kamers waarin je het legt. PVC is sterk, duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Wil je ook graag vloerverwarming? Met PCV is dit nog steeds mogelijk!

Nadelen kunststof PVC
PVC blijft natuurlijk kunststof. Over het algemeen vindt men natuurlijke materialen zoals beukenhout mooier. Daarnaast hoor je niet het vrolijke geklik als iemand met hakken door de kamer loopt. Verder kost het natuurlijk best wel wat om een vloer nauwkeurig te leggen. Het is verstandig om hier een echte professional voor te vragen. Verder ontstaan er op goedkopere varianten snel krassen, daarom is het de investering waard om voor kwaliteit te gaan. Goedkope vloeren kunnen bovendien loodhoudende en andere gevaarlijke stoffen bevatten.

Geef bij een specialist aan waar je specifiek naar op zoek bent. Deze mensen weten waar ze het over hebben, stellen de juiste vragen en zijn goed in staat om je te helpen bij je keuze!