Villabouw, een spannende ervaring

Een eigen huis bouwen, dit is toch iets wat iedereen graag zou willen? Een droomhuis helemaal naar jouw wens en smaak. En stel dat dit huis een heuse villa is? Een mooi riant huis, helemaal vrijstaand? Het begint allemaal met de aanschaf van een mooie kavel. Op een locatie waar jij graag jouw villa zou willen bouwen. Wanneer je dit perfecte stuk grond hebt gevonden is het tijd voor de volgende stap. Namelijk de villabouw. In gesprek met architecten en aannemers om jouw mogelijkheden te bespreken. Je gaat natuurlijk niet met het eerste de beste bouwbedrijf in zee. Het is belangrijk om eerst goed te oriënteren.

Villabouw, start met oriënteren

Een hele goede tip die ik kan meegeven is om eerst online te gaan kijken welke bouwbedrijven er allemaal bij jou in de buurt gevestigd zijn. Schrijf de namen van deze bedrijven op en vraag eens rond. Aan vrienden, familie, kennissen en collega’s of zij, of iemand die zij kennen, ervaring hebben met één of meerdere bouwbedrijven op jouw lijst. Hun mening is erg waardevol voor jou. Zij hebben namelijk al eens gewerkt met dit bedrijf en wanneer het hun niet is bevallen, is het misschien verstandig om niet met dat bedrijf in zee te gaan. Vraag ook eens of de bedrijven (redelijk) binnen het budget gebleven zijn, dit is ook niet onbelangrijk bij een villabouw. Maak vervolgens een afspraak met meerdere bouwbedrijven om te kijken wat zij jou kunnen bieden.

Het ontwerpen

Zodra de keuze voor een bouwbedrijf is gemaakt kan er worden begonnen met een erg leuke fase. Het ontwerpen van de villa. Hierin kan je samen met een architect bepalen hoe jouw villa eruit komt te zien. In deze fase begint jouw villa al helemaal vorm te krijgen op papier waardoor je al een goed idee krijgt van jouw villa. Ook kan de architect jou helemaal helpen bij de villabouw. Hij heeft de benodigde kennis en ervaring waardoor hij jou allerlei tips en tricks kan vertellen waardoor eventuele complicaties tijdens de bouw voorkomen kunnen worden.

De uiteindelijke bouw

Het ontwerp is helemaal af, en dan is het eindelijk zover! De echte bouw van de villa is van start. Een villabouw is vaak een groot project wat veel tijd in beslag gaat nemen. Het is dan ook erg belangrijk om veel geduld te hebben, er kunnen namelijk altijd onvoorziene gebeurtenissen plaatsvinden waardoor de bouw vertraging oploopt. Na enkele weken of maanden begint jouw villa langzaam maar zeker echt vorm te krijgen en zie je hoe jouw droom wordt gerealiseerd.