Verschil energieleveranciers Essent en Nuon

Verschil energieleveranciers Essent Nuon
Uit onderzoek van de consumentenbond lijken Essent en Nuon niet goed uit de test te komen. Toch zijn het de twee grootste energieleveranciers van Nederland. Het onderzoek van de consumentenbond lijkt niet helemaal eerlijk naar grote energieleveranciers toe. Door het percentage aan klanten dat groene stroom afneemt zwaar mee te wegen in de scores worden de grote energieleveranciers benadeeld. Met miljoenen klanten is het niet gek dat slechts de helft hiervan groene stroom afneemt. Kleine energieleveranciers die alleen groene stroom aanbieden krijgen met een klein klantenbestand dat voor 100% groene stroom afneemt zo een groot voordeel.

Essent en Nuon vergelijken

Ondanks de lage score op gebied van duurzaamheid zijn Essent en Nuon zeer groen. Ze investeren fors in de energietransitie, maar geven aan dat dit tijd kost omdat er te veel huishoudens zijn om van energie te voorzien.

Als je Essent of Nuon overweegt is het handig om de belangrijkste aspecten van beide energieleveranciers te vergelijken. Dit zijn de: energietarieven, duurzaamheid en ervaringen van klanten. Let op dat consumenten en ondernemers steeds meer geneigd zijn om slechte reviews achter te laten dan goede reviews omdat men bij een positieve ervaring niet zo zeer de noodzaak voelt om de tijd te nemen en een review achter te laten. Schrik dus niet van een slechte ervaring, dit gebeurd bij elke energieleverancier wel eens.

De energietarieven spelen een belangrijke rol in de keuze voor een energiecontract. Dit is immers bepalend of je niet te veel betaalt. Hierbij kan een welkomstkorting wel het verschil maken tussen welke energieleverancier het goedkoopst is.

Als je een volledige review/vergelijking wilt inzien van Essent en Nuon, klik dan op de onderstaande link:

> Vergelijk Essent en Nuon