Verhuizen checklist de belangrijkste punten

Verhuizen checklist
Sommige mensen vinden het leuk, andere hebben er een hekel aan: verhuizen. Verhuizen is namelijk een hele klus, er moet aan duizend dingen gedacht worden. Wanneer er een huis wordt gehuurd of gekocht begint het geregel namelijk pas. Verzekeringen, meubels, adreswijzigingen, het verhuizen zelf en ga zo maar door. Handig dus om een lijst op te stellen met belangrijke punten die niet vergeten moeten worden.

Verhuizen checklist voor de verhuisdag

Het verhuizen van spullen wordt vaak niet alleen gedaan maar met een verhuisbedrijf. Deze moet worden ingehuurd en/of vrienden worden hiervoor gevraagd. Daarnaast is het handig om verhuisdozen te kopen. Dozen op maat schelen veel inpakwerk. Er moet gedacht worden over het eventueel overstappen van energiecontract en provider abonnement en adressen moeten gewijzigd worden. Dit wordt niet alleen aan vrienden en familieleden doorgegeven natuurlijk, maar is ook belangrijke informatie voor de huisarts, tandarts, gemeenten, verenigingen, tijdschriftabonnementen zoals Linda Magazine etc. Ook kan er geshopt worden voor interieur. Wel na het opmeten van het nieuwe huis natuurlijk. Oude spullen kunnen uitgezocht worden en ingepakt.

Verhuisdag

Op de verhuisdag zelf is het natuurlijk een kwestie van spullen verhuizen. Handig hierbij is het aangeven in welke volgorde de spullen ingeladen moeten worden in de verhuiswagen, zodat je deze gemakkelijk weer kan uitladen bij het nieuwe huis. Daarnaast is het van belang de meterstanden in zowel het oude huis als het nieuwe huis te noteren en het oude huis netjes achter te laten. Spullen kunnen uitgepakt worden en de woning kan ingericht worden naar eigen smaak.

Na de verhuisdag

Na de verhuisdag is het van belang dat er binnen vijf dagen aangemeld wordt bij de nieuwe gemeente (mocht dit van toepassing zijn) en gecontroleerd wordt of alle post op het nieuwe adres aankomt. Daarnaast kan nog rustig aan de afwerking gewerkt worden van de inrichting en het huis zelf.

Hierna is het tijd om te genieten van de nieuwe woning en eventueel een housewarming te geven.