Enorme kansen voor mensen die graag willen verhuizen

Sinds het jaar 2008 is de woningmarkt in Nederland veranderd. Het aantal woningen dat verkocht wordt is bijna gehalveerd. De economische verwachtingen zijn daardoor regelmatig naar onderen bijgesteld. Ondanks, of misschien dankzij, deze neergaande spiraal  op de woningmarkt, ontstaan er nu enorme kansen voor mensen die graag willen verhuizen.

Verkoop je huis en ga verhuizen

Door de tendens die in de vorige paragraaf is geschetst, zijn de prijzen van huizen aanzienlijk gedaald. Bovendien lijkt het aanbod veel groter dan de vraag. Die situatie lijkt ideaal voor mensen die willen verhuizen. De woningmarkt is veranderd in een kopersmarkt. De koper bepaald de prijs en de omloopsnelheid van de aangeboden producten, in dit geval dus huizen. Inspelend op deze tendens is er nu een website, genaamd Verkoopjehuiswel.nl, waar de woningeigenaar weer de baas wordt over het aan- en verkoopproces. De website brengt niet alleen het aanbod, zoals andere websites, maar ook de vraag op de woningmarkt in kaart. Krachtige software helpt u zoeken naar de woning die aan uw wensen voldoet. Maar bovendien zorgt de website er voor dat er voor uw woning één of meerdere kopers gevonden worden.

Woningruil

Op vele plaatsen woningmarkt ziet men initiatieven ontstaan waarbij woningruil toegepast wordt. Vele deskundigen zijn het er over eens dat woningruil de markt uit impasse moet kunnen halen. Verkoopjehuiswel.nl past ook het principe van woningruil toe, maar gaat daarmee aanzienlijk verder dan anderen. Op deze site kan er geruild worden met 2, 3, 4 of zelfs 5 andere woningeigenaren. Door vraag en aanbod slim te combineren ontstaan er ketens van woningzoekenden en woning aanbieders, zodanig dat in zo’n keten iedereen zijn of haar woning verkoopt. Voordat men tot definitieve koop overgaat, weet men zeker dat er ook voor de eigen woning een koper is. Daardoor wordt het risico dat men met twee huizen en twee hypotheken opgezadeld wordt, weggenomen.

Resultaten

Deze ingenieuze website heeft landelijke dekking. Daardoor kunnen ook mensen die van Groningen naar Emmen, of van Den Haag naar Leiden of zelfs van Den Helder naar Maastricht willen verhuizen, hier resultaten halen. Eerst een koper, pas daarna definitief tot koop overgaan. Er zijn al heel veel combinaties van kopers en verkopers tot stand gekomen. Hoe meer deelnemers op Verkoopjehuiswel.nl, hoe meer kansen er zullen ontstaan voor alle deelnemers.

No cure no pay

Het allermooiste van deze website is waarschijnlijk wel dat iedereen gratis kan meedoen. Of u nu wel of niet een makelaar heeft, of uw woning nu wel of niet al op een andere website staat. Inschrijven en meedoen kost helemaal niets. Pas wanneer er een mogelijke koper voor uw woning is gevonden, betaald u via Ideal het luttele bedrag van €14,95. Ook als u, of uw makelaar, daarna de woning definitief verkoopt, krijgt u van deze website geen extra rekening meer.