Ventilatie is lelijk totdat je deze blog leest

Ventilatie
Ventilatie is log, lelijk en vooral onhandig. In principe moet je er altijd extra ruimte voor vrijmaken. Niemand bouwt zijn huis met het idee dat hij of zij enorm veel aan zijn huis wilt verbouwen, maar wanneer de locatie waar je woont niet voldoet aan de vele wensen die je hebt. Dan moet je toch wat. Je wilt graag een huis dat niet alleen mooi is, maar vooral ook comfortabel en kortom een fijn huis om in te wonen. Fijn wonen betekent natuurlijk niet dat je de hele tijd naar een enorme ventilator wilt kijken. Daarom is het van belang dat je de juiste keuze maakt in de beslissing om voor ventilatie te kiezen. Je kunt ventilatie namelijk vrij succesvol onzichtbaar maken.

Ventilatieventielen

Enerzijds gaat dat door middel van ventilatieventielen. Deze ventielen zijn ideaal voor het verstoppen van je ventilatiesysteem, waar je zo naarstig naar op zoek bent. Ventilatieventielen plaats je eenvoudig aan je muur of op het plafond. Ze zijn vrij simpel te installeren en vereisten weinig tot geen specialisatie op dit vlak. Hou er bij het plaatsen van deze ventielen rekening mee dat hun lucht niet wordt geblokt door een obstakels die voor het ventiel zitten. Wanneer dit het geval is zul je namelijk weinig tot geen resultaat zien.

Ventilatieroosters

Ventilatieroosters kunnen bijna hetzelfde als ventilatieventielen, maar dan met één grote uitzondering. Deze ventilatiesystemen kenmerken zich namelijk doordat ze net even anders in gebruik zijn. Ventilatieroosters kunnen namelijk ook prima gebruikt worden als vorm van natuurlijke ventilatie. Simpelweg door een gat in de muur te realiseren en hier lucht doorheen te laten.

Technische ondersteuning voor ventilatie

In principe lijkt een ventilatieventiel of een ventilatierooster gewoon een stuk plastic of ijzer dat je in de muur plaatst. Toch ligt het allemaal iets ingewikkelder. Een ventilatierooster of ventiel moet namelijk precies bij het ventilatiesysteem passen. Wanneer dit niet het geval is zul je zien dat deze slechter gaat presteren of in het ergste geval zelfs irritant gaat zitten fluiten. Begrijpelijk is dat iets wat je absoluut wilt vermijden. Dat is ook zeker mogelijk wanneer je kiest voor goede en juiste ventilatie.