Veegmachines multifunctioneel gebruiken

Een veegmachine is er niet alleen voor de gemeente om de straten schoon te vegen. Veel mensen weten eigenlijk niet dat er professionele veegmachines zijn voor de particuliere markt. Motormaaiers zijn vaak meer bekend en wie een wat groter grasveld heeft zal snel overgaan tot de aanschaf van een professionele maaier maar voor veegmachines is dit toch minder bekend. In dit artikel zullen we meer informatie geven over het gebruik van een veegmachine en hierdoor de bekendheid verbeteren.

Wat is een veegmachine?

Een veegmachine is een door een motor aangedreven machine die is uitgevoerd met een speciale borstel die zeer slijtvast is. Vanwege de speciale aandrijfkracht van de borstels kunnen ze ook moeiteloos in alle hoeken vegen. De benzinemotoren die gebruikt worden zijn vaak uitgerust met verschillende krachtbronnen en zijn zeer sterk. Bovendien is het onderhoud van de motoren naast olie en benzine vrij minimaal. Door het gebruik van brede banden en goede laklaag als ook verzinkte delen kunt u een veegmachine in alle weersomstandigheden gebruiken. Voor de veegmachines zijn bovendien veel accessoires beschikbaar. Een extra opvangbak, stofkap, blad hooi of mestschuif, koplampen, sneeuwschuif of zelfs sneeuwkettingen maakt de veegmachine klaar voor intensief maar ook multifunctioneel gebruik.

Waar kan ik de veegmachine voor gebruiken?

Veegmachines zijn multifunctioneel inzetbaar en kunnen zoals de naam al doet vermoeden primair worden gebruikt om te vegen. Hierbij kun je denken aan het vegen van stoepen, binnenplaatsen en op en afritten. Hierbij zal de veegmachine vuil en bladeren verwijderen die bovendien handig opgevangen kunnen worden met een opvangbak. Maar een veegmachine is ook handig voor de winterperiode aangezien de veegmachine eenvoudig is uit te breiden met een sneeuwschuif waardoor hij oprijlanen, parkeerterreinen of zelfs een terras sneeuwvrij kan maken. Veegmachines worden vaak al door verschillende soorten van bedrijven professioneel gebruikt en zijn eenvoudig en flexibel in te zetten. Maar steeds meer zien wij het gebruik van veegmachines toenemen bij particulieren.

Waar kan ik een goede veegmachine kopen?

Het is belangrijk om een goede keuze te maken voor een professionele veegmachine aangezien er door de vraag ook steeds meer aanbod op de markt verschijnt. Een absolute topper in dit segment zijn de Tielbürger veegmachines. Tielbürger is een Duits merk die in Nederland wordt gedistribueerd door Donat van der horst B.V. uit Loo (Gelderland). Uitsluitend via het dealernetwerk zijn deze veegmachines door heel Nederland, België en Luxemburg te bestellen. Door de verscheidenheid aan type veegmachines is er voor een ieder wel een geschikt model te vinden. Voor Particulier als ook zakelijk gebruik vindt je de Entry, Special, Compact, Professional en Hydraulic klasse.