Tuinzwembad: Wat u moet overwegen

Tuinzwembaden zijn op dit moment een rage en dat is niet voor niets. Ze zijn een uitstekende, onderhoudsvriendelijke aanvulling op elk huis en kunnen worden gebruikt als een centraal punt of gewoon als een ontspannende plek om je tenen in te dompelen. Als u overweegt een tuinzwembad aan uw achtertuin toe te voegen, zijn hier enkele dingen die u in gedachten moet houden als u een zwembad koopt bij Tuincenter Vincent.

De grootte van uw tuinzwembad zal grotendeels afhangen van de ruimte die u beschikbaar heeft, maar er zijn een paar belangrijke dingen waar u over na moet denken voordat u de pen op papier zet. Ten eerste, wilt u dat het zichtbaar is vanuit uw huis? Zo ja, hoeveel daglicht krijgt die kamer? Is er genoeg ruimte voor de voetafdruk van het zwembad? Hoe toegankelijk is het vanuit verschillende delen van uw woning? Zijn er andere planten of bomen in de buurt die de werking of de watercirculatie kunnen belemmeren?

Zwembaden in de achtertuin

Voordat u zich laat meeslepen met ideeën voor het perfecte zwembad in de achtertuin, moet u weten dat er strenge regels gelden voor de installatie van zwembaden in de Verenigde Staten en andere landen. U heeft een vergunning nodig van uw gemeente voordat u kunt beginnen met bouwen, en zij zullen de grootte van uw zwembad willen weten en waar het in het landschap zal passen. Het is belangrijk dat u uw plaatselijke overheid raadpleegt voordat u materialen koopt.

Bouwkwaliteit is de sleutel

De materialen die u gebruikt om uw tuinzwembad te bouwen, zullen een grote invloed hebben op hoe lang het meegaat en hoeveel onderhoud het vereist. Als u wilt dat uw zwembad zo lang mogelijk meegaat, gebruik dan beton als basis, met een bekleding van glasvezel. Roestvrijstalen buizen zijn een andere goede optie, maar ze zijn duurder. Als u wilt dat uw tuinzwembad er mooi uitziet en vrij van algen blijft, kies dan voor een tegeloppervlak. Wilt u geld besparen, dan kunt u betonblokken of bakstenen gebruiken om een soortgelijk effect te bereiken, maar u zult ze vaker moeten schoonmaken omdat ze niet zo glad zijn en minder effectief algen buiten houden. Heeft u een krap budget, dan is roestvrij staal de beste optie voor de waterleidingen. Hoewel de initiële investering hoger kan zijn, is het onderhoud lager en gaat het langer mee.

Beslis over de vorm en grootte

Als je eenmaal hebt besloten over de materialen en het ontwerp, moet je beslissen over de grootte en vorm van het zwembad. Als u wilt dat de hoeveelheid zwemruimte te maximaliseren, vierkant of rechthoekig zwembaden zijn de weg te gaan. Hoewel ronde zwembaden zijn mooi, ze zijn niet erg ruimte-efficiënt. Als u wilt dat de visuele impact van uw zwembad te maximaliseren, zou je een ovale of rechthoekige vorm met een ronde of gebogen einde. Grote rechthoekige zwembaden hebben de neiging om meer betaalbaar dan ronde zwembaden, omdat ze minder oppervlakte.

Besteed aandacht aan het onderhoud

Met een paar kleine toevoegingen aan uw tuinzwembad kunt u gemakkelijk de levensduur verlengen en de hoeveelheid onderhoud die nodig is verminderen. Gebruik bijvoorbeeld een automatische zwembadreiniger om al het vuil uit het water te verwijderen dat zich op het oppervlak heeft vastgezet. Zo blijft uw zwembad er ook mooi uitzien en gaat het langer mee.

U kunt ook een chemische vlotter toevoegen om het water evenwichtig en schoon te houden. Zo hoeft u het water niet zo vaak schoon te maken. Zorg ervoor dat u regelmatig de filters vervangt en het waterpeil controleert. U kunt ook enkele waterplanten of een Pondovac vijver en zwembad zuiger aan uw zwembad toevoegen om het schoon te houden.

Toevoegingen voor uw tuinzwembad

Als je je tuinzwembad een beetje specialer wilt maken en je wilt onderscheiden van de massa, kun je een paar speciale functies toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld een onderwaterverlichtingssysteem, een waterval of een fontein toevoegen.

U kunt ook een ondiep gedeelte of een hot tub toevoegen voor luxueuze ontspanning. Een andere optie is het aanleggen van een tennis- of basketbalveld voor familieplezier. U kunt ook een hangmat of schommel toevoegen om te loungen en te lezen, of een kleine zithoek. Kies elementen die ontworpen zijn voor gebruik in een wateromgeving, zodat ze langer meegaan. U kunt ook een ingebouwde barbecue of keukenblok maken om buiten te eten of een ingebouwde zithoek.

Conclusies.

Bij het ontwerpen van uw tuinzwembad kunt u kiezen voor een traditionele rechthoekige vorm of een meer creatieve vorm. U kunt ook kiezen hoe diep u wilt dat uw zwembad te zijn, met drie en een half meter is de standaard diepte. Kies materialen die u wilt gebruiken om uw zwembad te bouwen. Roestvrij staal is een uitstekende keuze, omdat het het langst meegaat. En het minste onderhoud vergt. U kunt ook een paar speciale elementen toevoegen om uw tuinzwembad te laten opvallen.