Geen tuinman meer door robotmaaier

Het wordt tegenwoordig steeds normaler om handmatige processen te automatiseren door robots. Vroeger was het nog heel normaal om de was te wassen met de handen en het vervolgens te laten drogen op een waslijn, tegenwoordig is het vrij normaal om de was te wassen in de wasmachine en het vervolgens in vrij korte tijd te drogen in de droger.

 

Net als bij het wassen is er tegenwoordig een vrij grote doorbraak aan de gang. Tot  voor kort was het niets minder dan normaal dat het gras met een ouderwetse grasmaaier werd gemaaid, bij luxe gezinnen met een groot gazon werd dit dan gedaan door een tuinman met behulp van een grasmaaier op elektriciteit of benzine. Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een automatische grasmaaier aan te schaffen die helemaal zonder dat er nog een mens aan te pas komt het gras kan maaien. De robot bezit een grote accu die genoeg energie levert om uren lang te maaien. Wanneer de accu bijna leeg is merkt de robot dit op en zal naar de thuisbasis rijden om vervolgens de accu op te laden en daarna zijn maai-route te vervolgen. Tegenwoordig is het dan ook niets minder dan normaal dat veel tuinmannen worden ingeruild voor een handige robotmaaier omdat dit simpelweg gewoon vele malen goedkoper is dan een tuinman die voor elk uur betaald moet worden.

 

Handige opties van robotmaaier

De robotmaaier beschikt over verschrikkelijk veel handige opties die de kleine robotvriend onmisbaar maken, enkele opties waarmee de meeste robotmaaiers zijn uitgerust zijn:

  • Een alarm die af gaat wanneer iemand zonder dat die de code heeft ingetoetst de robot wil optillen of misschien wel wil stelen.
  • De robot weet zelf wanneer de accu leeg is en zal wanneer de accu bijna leeg is terugkeren naar het basisstation om zich bij te laden.
  • Doormiddel van een zeer goede regensensor weet de robot als geen ander wanneer het regent. Wanneer het regent zal de robot op zijn droge thuisbasis wachten totdat het gestopt is met regenen en het gras droog is zodat het gras niet beschadigd.
  • Doormiddel van goede sensoren weet de robot goed welke objecten in zijn buurt staan. Door deze sensoren zal de automatische grasmaaier bijna nooit tegen een object aan botsen en dit dan ook vermijden in de route die de robot bepaalt voor het maaien.

 

Nog twijfel?

Twijfel je nog om de kleine automatische robotvriend aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje op de website: www.robotmaaierwebshop.nl en laat jezelf overtuigen van de handige snufjes van een robotmaaier.