Geniet meer van je tuin met een tuinkamer!

Tuinkamer
Je hebt een grote tuin en wilt daar maximaal gebruik van maken. De zomers worden warmer, maar de winters blijven koud. Met een tuinkamer kun je het hele jaar door blijven genieten van je tuin. Ervaar het buitengevoel vanuit een aparte ruimte die moeiteloos overloopt op je tuin.

Verschil tussen tuinkamer of serre?

Tuinkamers worden meestal in verschillende groottes en vormen op maat gemaakt. Naast een tuinkamer kun je er ook voor kiezen om een serre aan je huis te bouwen. De vorige zin verraadt het verschil al. Een serre wordt als extra kamer aan het huis gebouwd, terwijl een tuinkamer vaak los van het huis in de tuin staat. Tuinkamers zijn vaak niet geïsoleerd, maar door middel van vloerverwarming is het vaak lekker vertoeven.

Wat zijn de voornaamste opties om je tuinkamer vorm te geven?

Je kunt ervoor kiezen om met een glasschuifwand of met een dubbele deur je tuinkamer te maken. Vaak is het dak van glas of polycarbonaat. Het glas zorgt ervoor dat de warmte blijft hangen in de tuinkamer. Door het glas komt er ook veel licht in de kamer. Naast een glasschuifwand is het ook mogelijk om voor openslaande deuren te kiezen wanneer dit je voorkeur geniet.

Voordelen van een glasschuifwand

Wanneer je een tuinkamer gaat bouwen raad ik aan om te kiezen voor een glasschuifwand. Het design is strak en de deuren nemen niet onnodig ruimte in beslag. Bij openslaande deuren neem je door het openslaan van de deuren wat ruimte in beslag van je tuin. Een glasschuifwand heeft geen opvallend zichtbaar buitenslot. Je kunt de deur van binnen en van buiten moeiteloos openen en sluiten op een eenvoudige maar toch veilige manier.

Pimp je tuinkamer!

Maak je tuin-kamer helemaal af met de juiste verlichting, verwarming en een sfeervolle inrichting. Led Lichtjes zijn gewoonweg top om in je tuinkamer te installeren. Je kan led lichten instellen op ‘warmte’ en ‘felheid’. Ook kun je de lichtjes per stuk bedienen. Ideaal voor wanneer je een boek aan het lezen bent in je tuin-kamer. Vloerverwarming kan eigenlijk niet ontbreken. Op je sokken door je tuinkamer lopen geeft je een echt warm thuisgevoel. Tot slot: zorg voor een goede luie stoel en een kleine hoekbank.