Een tuin vol bloemen, makkelijk bij te houden?

Tuin met bloemen
Een tuin vol bloemen? We willen het allemaal wel, een achtertuin vol met fleurige bloemen. Heerlijk om zomers buiten te zitten, te genieten van de kleuren om je heen. En de geuren van verse bloemen niet te vergeten. Waar de een houdt van een grasveldje in de tuin voor de kinderen en een vijver met wat vissen, houdt de ander van een levendige jungle tuin vol met planten, bosjes en bloemen. Rozen, madeliefjes, gerbera’s of salvia, of een appel- of perenboom. Men kan de tuin inrichten naar eigen wens. Wanneer de eerste bloemen in het voorjaar weer boven komen, dat is een genietmoment voor veel tuinbezitters.

Veel werk, dat planten en het onkruid

Ondanks dat een dagje met groene vingers werken heel ontspannend kan zijn, is een volledige tuin bijhouden voor veel mensen toch een klus waar tegenop gezien wordt. Onkruid groeit toch sneller tussen de bloemen dan gewenst is, en na een lange werkdag nog op je knieën de tuin in klinkt rooskleuriger dan het in werkelijkheid is. Daarnaast moet je ook nog verstand hebben van welke bloemen het beste zullen bloeien op welke plekken in jouw tuin, en wanneer bepaalde bomen of bosjes bijgesnoeid moeten worden. Je hoort het al, waar een tuin enerzijds ontzettend leuk is, is het anderzijds een last op je schouders.

Weinig werk en tóch een zomer tussen de bloemen

Om zomers toch in een mooie, bloeiende voor- of achtertuin te kunnen zitten zonder hier veel werk aan te moeten besteden zijn er een aantal opties. Zo kun je als tuinbezitter een hovenier inhuren die hem professioneel inricht en bijhoudt. Dit is echter wel een prijzige optie. Andere mogelijkheden zijn de grond vol planten met planten die het onkruid tegen gaan. Waar gras een makkelijke optie is is dat niet altijd de mooiste. Andere bodembedekkers die onkruid tegen gaan zijn aardbeien, adderwortels, alpengemkers, of vergeet-mij-nietjes.

Succes met de bloemen en planten! Het kan verrassend makkelijk zijn.