De traplift en zijn mogelijkheden

Tegenwoordig willen mensen steeds langer thuis wonen in plaats van dat ze naar een tehuis gaan. De reden hiervoor is dat zij het liefst in hun eigen omgeving blijven waar ze vertrouwd mee zijn. Ook zijn de mogelijkheden tegenwoordig beperkt om opgenomen te worden in een zorginstelling. Wanneer u in een rolstoel door het leven gaat wordt het allemaal wat lastiger. Om dit toch mogelijk te maken moeten er een aantal aanpassingen aan uw huis plaatsvinden. Natuurlijk is het handig als de drempels of laag of dat er helemaal geen drempels in het huis aanwezig zijn. Wanneer het huis uit meerdere verdiepingen bestaat zal er ook een traplift geplaatst moeten worden om de verdiepingen ook bereikbaar te maken.

Plateaulift, traplift of toch een huislift?

Er zijn meerdere mogelijkheden om de verdiepingen te bereiken. De huislift wordt vaak afgestreept omdat mensen denken dat dit niet tot de mogelijkheden behoord. Dit is echter niet waar, want de huisliften van tegenwoordig hebben geen liftput meer. Mocht een huislift niet tot de mogelijkheden behoren, dan is de plateau lift of de traplift een goede optie.

De traplift monteren

Bij een traplift lopen er 2 stevige rails langs de muur omhoog, hierover heen loop de traplift. De lift is aan te passen aan de wensen en behoeften van de klant. De lift kan op maat geleverd worden en ook is de lift af te werken in verschillende materialen als leer, hout en eiken.