Tips voor kiezen van een laminaat vloer

Laminaat
Veel mensen kiezen voor een laminaat vloer in huis. Het is makkelijk schoon te maken, het heeft kwaliteit en gaan steeds meer lijken op houten vloeren. Laminaat is er in ontzettend veel soorten en maten en dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleuren die beschikbaar zijn. Waar moet je op letten bij het kopen van een laminaat vloer? In deze blog geven wij je een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van laminaat vloer.

Uiterlijk laminaat vloer

De meeste mensen beginnen bij het kiezen van het laminaat hoe de houtpatroon eruit ziet. Er is echter veel diversiteit in patronen en kleur. De keuze van de kleur heeft invloed op je ruimte. Dondere kleuren maken een kleinere ruimte sfeervoller, maar lichte kleuren geven juist een ruimtelijk gevoel. Gratis stalen kan je aanvragen bij All-in laminaat.

Dikte van het laminaat

Als je laminaat gaat kopen, let dan vooral op de dikte van de plank. Als een vloer veel gebruikt wordt, bijvoorbeeld de woonkamer. Kies dan voor een dikkere plank en voor een slaapkamer ben je beter af met een dunner laminaat. Voor een woonkamer kan je denken aan acht tot tien millimeter en met een laminaatvloer in de slaapkamer of zolder heb je genoeg aan een dikte van zeven millimeter.

Wel of geen V-groef
Bij het uitzoeken van laminaat kan je kiezen voor een V Groef of niet. Een nadeel van deze v-groeven is dat deze minder goed zijn schoon te houden dan gladde vloeren. Daar en tegen geeft een v-groef wel meer indruk van een echte houten laminaat vloer.

Kosten laminaat
De prijs van het laminaat speelt ook een grote rol in het aanschafproces. Een dikkere plank kost over het algemeen meer dan een dunnere laminaat plank. Voor de beste prijs kan je gebruik maken van een laminaat aanbieding. Zo weet je dat je nooit te veel betaald voor je laminaat vloer.