Tips voor het wassen van kleding

Wassen van kleding
Tijdens het wassen van kleding kan er veel verkeerd gaan. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben, waaronder de temperatuur, de belading van de wasmachine en niet te vergeten: het juiste wasmiddel. In dit artikel lees je een aantal handige tips voor het wassen van kleding.

1. Tips wassen van kleding: wasmiddel

Witte was moet je anders wassen dan zwarte was. Voor witte was gebruik je bij voorkeur poeder. Dan blijft het mooi wit. Voor zwarte en gekleurde was kun je beter een wasproduct gebruiken met een kleurbeschermer. Je kunt je wasmiddel nog drie maanden gebruiken na openen. Daarna wordt de kwaliteit minder en kun je beter een nieuwe kopen.

2. Overvolle wasmachine

Een overvolle wasmachine is not done! Zorg er daarom voor dat je wasmachine niet té vol zit. Dat zal de kwaliteit van zowel de kleding als de wasmachine niet goed doen.

3. Onderhoud

Het is raadzaam om je wasmachine regelmatig in te vetten met een vet laagje achter in het bakje. Ook de leidingen mogen regelmatig ingevet worden. Het is daarnaast ook aan te raden om maandelijks de wastrommel op het kookprogramma te zetten. De korrelige structuur zal dan verdwijnen.

4. Binnenstebuiten wassen

Was al je kleren binnenstebuiten. Er komen regelmatig witte veegjes op kleding. Dat kan je beter hebben aan de binnenkant van een shirt dan aan de buitenkant.

5. Ontkalk je wasmachine jaarlijks

Het is raadzaam om je wasmachine jaarlijks te ontkalken.

6. Vlekken uitwassen

Vlekken in je kleding moet je bij voorkeur direct eruit wassen. In de supermarkt vind je diverse producten waar je per direct vlekken eruit kan halen, waaronder Vanish.

7. Fixeer verschillende kleuren

Het is raadzaam om de verschillende kleuren apart te wassen. Vooral rode kleding moet apart gewassen worden. Ook tweekleurige kleding kun je bij voorkeur gaan fixeren, zodat kleuren niet op elkaar worden overgedragen.

Meer tips op het gebied van huishouden of wassen van kleding? Bekijk eens deze blog!