Tips om je PVC vloer te reinigen

Je bent net de bezitter van een nieuwe woning. Na lang zoeken heb je eindelijk de perfecte woning gevonden. Dit is de woning waar jij je thuis voelt. Je hebt gekozen voor een nieuwe PVC vloer. Omdat deze zo lekker onderhoudsvriendelijk is. Maar toch moet je ook deze vloer regelmatig reinigen. In deze blog lees je hoe je dat het beste kan doen.

#1 – Verwijder vlekken meteen

Je komt thuis na een dag hard te hebben gewerkt. Je maakt een lekkere maaltijd klaar en deze eet je lekker op de bank op. Maar al snel gebeurt er wat je hoopt dat je niet gaat gebeuren. Je knoeit gelijk al op je vloer. Je denkt bij jezelf dit ruim ik later wel op. Toch is het verstandig om gelijk etensresten en andere vlekken te verwijderen. Op deze manier voorkom je dat het vuil in je vloer trekt. Dit brengt grote gevolgen met zich mee.

#2 – Gebruik een speciale PVC vloeren reiniger

Op jouw pvc vloer zit een speciale beschermlaag aangebracht . Deze zorgt ervoor dat je vloer er altijd netjes bij ligt. Allesreinigers en andere schoonmaakmiddelen kunnen deze laag aantasten. Daarom is het raadzaam om de vloer altijd te reinigen met een speciale reiniger. Deze reiniger is speciaal ontwikkeld voor PVC vloeren. Zo zorg je ervoor dat je vloer langer meegaat. Wel zo fijn toch?

#3 – Maak vaak gebruik van de stofzuiger

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Koop daarom bijvoorbeeld een mat voor bij de deur. Hier kun je je schoenen vegen voordat je naar binnenloopt met allemaal zand onder je schoenen. Zand en ander vuil zijn namelijk niet goed voor de vloer. Het kan zorgen voor krassen. iets wat je natuurlijk absoluut niet wil in je nieuwe woning. Mocht er toch zand binnenkomen, maak dan vaak gebruik van de stofzuiger. Dit houdt je vloer mooi schoon en dit voorkomt krassen door zand.

#4 – Gebruik Twister pads

De beste manier om je PVC vloer te reinigen is door gebruik te maken van de revolutionaire Twister pads. Deze zijn toepasbaar op zowel éénschijfsmachines als schrobzuigautomaten. Dankzij de Twister pads is het gebruik van reinigingsmiddelen overbodig. Er wordt alleen nog maar gebruik gemaakt van water. Dit is dus verantwoord schoonmaken. Ben je benieuwd waar je dit kan kopen? Bij KlaverDrie schoonmaakartikelen bent u aan het juiste adres!