Studentenkamer inrichten? Ontdek de leukste ideeën!

Het is eindelijk zover, je gaat op kamers! Één van de leukste dingen is natuurlijk het inrichten van je studentenkamer. Dit wil je natuurlijk mooi, goedkoop en origineel doen. Lees snel verder en doe alvast wat inspiratie op! Je wilt natuurlijk het maximale uit je mini studentenkamer halen.

Slapen als een koning of koningin

Je bed is natuurlijk een van de belangrijkste keuzes die je gaat maken. Wil je veel ruimte? Ga dan voor een hoogslaper. Je kan zelfs voor een ingebouwde hoogslaper kiezen. Hiermee bespaar je erg veel ruimte. Daarnaast heb je ook nog plek voor die super leuke bank die je nog kwijt wil in je kamer. Dan kan je elke avond lekker op de bank zitten in plaats van altijd op bed. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een normaal bed te kopen. Tip! Ga voor een tweepersoonsbed.

Maak het een gezellige plek

Je studententijd belooft een fantastische, gezellige tijd te worden. Dit zul je natuurlijk ook terug moeten zien op je kamer. Je kamer is namelijk de plek waar je veel tijd door zult gaan brengen. Probeer er daarom een warme en sfeervolle plek van te maken. Een plek waar je graag komt en waar je je thuis voelt. Één van de manieren waarop je dit kan doen is door het plaatsen van foto’s. Denk hierbij aan een collage aan een muur. Een andere tip is om veel kleur in je kamer te gebruiken. Iedereen wordt namelijk vrolijk van kleuren. 

Unieke uitstraling met decoratief stucwerk

Wil jij dat je muren een unieke uitstraling hebben? Dan is het een leuk idee om je muren te pimpen met stucwerk. Je kunt hiervoor alle kleuren gebruiken die je wilt. Daarnaast vul je ook nog eens de gaatjes in de muren op. Je kunt zelfs verschillende patronen gebruiken in het stucwerk. Decoratief stucwerk kun je uitbesteden aan Hanze Afbouw.

Breng ‘groen’ in je studentenkamer

Planten mogen ook zeker niet ontbreken in je studentenkamer. Allereerst omdat planten je hersenen en lichaam stimuleren. Iets wat je zeker nodig hebt tijdens het studeren! Een plant zorgt er namelijk voor dat er meer zuurstof in de ruimte vrijkomt en een plant houdt de lucht schoon in je kamer. Door die extra zuurstof ga je ook beter slapen en ben je meer uitgerust om je werk te doen. Erg handig als je een late avond hebt gehad en je de volgende ochtend weer op tijd op je studie moet zijn. Daarnaast is een plant natuurlijk ook een eye-catcher in je studentenkamer!