Maatwerk voor jou: stoel op maat gemaakt!

Hoe leuk zou het zijn om te zitten in een unieke stoel? Dat is leuk! Het is nog leuker om zo’n stoel in je bezit te hebben. Dan kun je elke dag op de stoel zitten die gemaakt is voor jou! Gemaakt voor jou? Ja! Tegenwoordig worden er veel zaken op maat gemaakt. In deze blog som ik een aantal producten/diensten op waar maatwerk steeds belangrijker wordt. Handig om te weten, toch?

Wat verstaan we onder maatwerk?

Maatwerk is een product/dienst dat toegespitst is op de specifieke wensen van de klant. In tegenstelling tot een massaproduct zorgt maatwerk er echt voor dat de klant wordt voorzien in de wensen van de klant. Veel massa producten voorzien in het gros van de doelgroep. Toch zijn er altijd mensen niet tevreden met het aanbod. Zij schakelen dan vaak een specialist in die op maat werkt.

Meubelmakerij

Steeds meer laten mensen unieke meubels ontwerpen door vakkundige meubelmakers. Nu we de crisis alweer een tijdje achter ons hebben gelaten, gaan we ook meer geld uitgeven aan meubilair. Diverse stijlen en kleuren komen weer terug in 2019. De roep naar maatwerk in de meubilair branche wordt steeds groter. Mensen willen niet alleen unieke meubels, ze willen ook meubels die gemaakt worden van unieke materialen. Wil jij meubels op maat? Kloppenberg meubelen is de specialist!

Hypotheekadviseur wordt maatwerk

Veel hypotheekzaken krijgen net als in 2008 weer maatwerk. Veel wordt weer bespreekbaar gemaakt. Maatwerk voor scheidingen is inmiddels al heel normaal geworden. Ook maatwerk voor ondernemers, flexwerkers en anderen met een wisselend inkomen worden tegemoet gekomen.

In de horeca

Het gaat in de horeca niet zozeer meer om het product, maar meer over het verhaal, de beleving en de herinnering. Daarin kan je niet iedereen hetzelfde geven aan tafel. Het is belangrijk dat je maatwerk levert. Elk gast is anders en moet je dus anders benaderen. Probeer door middel van kennis, aandacht en gastvrijheid de gast te voorzien in zijn beleving en herinnering. Zorg dat je je personeel zo opleidt dat ze iedereen een unieke beleving kunnen bieden die past bij jouw restaurant/café.