Nieuwe vloer? lees over alle soorten vloeren

Houten nieuwe vloer
Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer zijn er veel verschillende mogelijkheden. Er kan gekozen worden voor tapijt, giet, PVC, hout, natuursteen en ga zo maar door. Binnen de woonbranche zijn er dan ook verschillende trends waar deze vloeren bijpassen. Neem bijvoorbeeld de houten vloer, deze past perfect binnen de ‘natuur in huis’ trend. Een trend waarbij we ontvluchten tot de natuur. Hieronder een aantal verschillende vloer mogelijkheden.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn parketvloeren met een laminaat of natuursteen look. De techniek is tegenwoordig zo goed dat PVC vloeren echt op hout lijken. Er worden namelijk zelfs nerven en knoesten toegevoegd aan de kunststof vloeren zodat deze nog echter lijken. Een mooie duurzame oplossing voor een woning dus.

Gietvloeren

Een gietvloer wordt met de hand over de ondervloer gegoten en zorgt voor een strakke industriële look. Een look die we in 2017 veel terug zien komen, aangezien een industriële woonomgeving een grote trend is. Gietvloeren zijn ideaal voor mensen met een allergie. De oppervlakte is namelijk zowel nat als droog schoon te maken. Stof blijft hiernaast nergens tussen zitten.

Betonvloeren

Betonvloeren zie je veel terug in loften met een industriële uitstraling. Een nieuwe vloer die zeer  gemakkelijk te onderhouden is omdat er geen voegen zijn die vuil kunnen vasthouden. Helaas is de betonvloer niet beschermd tegen zuren en vetten, maar daar zijn verschillende afwerkingsproducten voor ontwikkeld. Onder een betonvloer is gemakkelijk een vloerverwarming te plaatsen, wat toch nog kan zorgen voor een warm gevoel.

Nieuwe vloer? advies is een houten vloer

Een houten vloer is een mooie warme oplossing voor een woning. Een vloer die gemakkelijk aan te passen is aan persoonlijke voorkeuren en daarnaast duurzaam is. Houten vloeren kunnen ondergebracht worden in verschillende soorten, zoals: lamel parket, Multi plank vloer, massief houten vloeren, traditionele parketvloeren, prefab parket etc.  Houten vloeren Roermond  biedt deze vloeren.