Rondhout voor in de tuin en om iets te bouwen

Rondhout voor de tuin
Rondhout is een term die normaal gesproken uit de scheepvaart komt. Dit waren namelijk de stukken hout die werden gebruikt om de zeilen aan te bevestigen. Tegenwoordig is het vooral een benaming voor stamhout van een boom. Het grote voordeel van dit hout is dat het voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt kan worden, vooral in de tuin. Zo kan je ze gebruiken voor speeltoestellen, maar er kan ook een mooie schutting of pergola van gebouwd worden. Vooral voor ervaren klussers is het gebruik van rondhout een goede manier om de tuin net een klein beetje extra te geven.

Rustiek rondhout voor in de tuin

Ben je een liefhebber van de authentieke uitstraling die onbewerkt hout heeft? Dan kan je het beste geschild rondhout kopen. De naam zegt het natuurlijk al: dit type hout is geschild en dus ontdaan van de bast. Hierdoor blijft er een erg rustiek hout achter dat niet perfect is afgewerkt. Je kunt deze soort het beste gebruiken voor decoratie in je tuin. Denk aan een schutting of andere vorm van afrastering. Daarnaast is er ook nog gekloofd hout. Dit rondhout wordt van kastanjebomen gemaakt en is ontzettend goed bestand tegen de regen. Deze palen hebben ook geen rechte vormen en geven je tuin daarom een echte natuurlijke uitstraling.

Rondhout om mee te bouwen

Ben je juist op zoek naar perfect afgewerkte palen die ideaal zijn om iets mee te bouwen? Dan moet je cilindrisch rondhout hebben. Deze houten palen zijn bewerkt, waardoor ze de perfecte vorm van een cilinder hebben. Ze hebben geen ongelijke randjes, dus ze zijn veilig voor klimtoestellen. Een bijkomend voordeel is dat je deze houtsoort heel eenvoudig in de grond kunt slaan. Heb je een klus die je moet klaren in je tuin? Dan ben je het snelste klaar wanneer je deze houtsoort gebruikt.