Een lichtgewicht rollator die u eenvoudig meeneemt

Lichtgewicht rollator
Wanneer je wat minder goed te been begint te worden is het belangrijk om toch in beweging te blijven. Een rollator is daar het ideale hulpmiddel voor. Het biedt de nodige ondersteuning om toch zelfstandig op pad te kunnen gaan en is een stuk minder vermoeiend dan zonder hulp stappen. Bovendien kan je dankzij een rollator ook je eigen tempo kiezen en af en toe uitrusten. Jammer genoeg zijn de meeste rollators echter behoorlijk uit de kluiten gewassen apparaten. Zware gevaartes die niet veel ruimte tot transport laten. Daarom is er de lichtgewicht rollator.

De lichtgewicht rollator

De lichtgewicht rollator is een rollator die alle voordelen heeft van de rollator en bovendien simpel te transporteren is. Het lage gewicht laat je toe deze rollator naar overal mee te nemen. Op deze manier vergroot je in sterke mate je mobiliteit. De lichtgewicht rollator is gemaakt van stevige materialen voor de nodige ondersteuning maar een stuk lichter. Carbon en aluminium modellen wegen niet meer dan 8 kilogram. Dit maakt hen niet alleen handig om te transporteren, maar ook handig in het gebruik. Ze zijn een stuk wendbaarder dan zwaardere modellen en ze voortduwen over kleine obstakels als verhogingen kost heel wat minder moeite.

Een model naar keuze

Er zijn tal van modellen lichtgewicht rollators op de markt. Zo kan je kiezen voor een model met de nodige opbergruimte. Handig om te gaan winkelen of om iets lekkers mee te nemen voor onderweg. Er zijn modellen met drie of vier wielen en modellen met diverse types handvatten en remmen. Ten slotte zijn er ook nog de zogenaamde reis rollators. Dit type rollator is een lichtgewicht rollator die nog eens dubbel opgevouwen kan worden. Het resultaat is een nog compactere rollator die handig vervoerd kan worden. Perfect om mee te nemen op het vliegtuig of op de bus. Waarom zou je ook niet blijven van het leven genieten ook al ben je slecht te been?