Robotstofzuigervoor het huishouden

De robotstofzuiger ontwikkelt zich razendsnel, ze worden steeds handiger en nemen steeds meer huishoudelijke taken ter hand. De competitie rondom de beste robot is groter dan ooit. Op dit moment steekt de Roomba er bovenuit, met zn draaiende borstel en geavanceerde aeroforce systeem presteert ie bijna net zo efficient als een mens.

Het 880 type wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee je ‘m kan besturen naar bepaalde plekken of wanneer ie komt vast te zitten. Het apparaat kan zonder moeite in moeilijke hoeken of onder meubels schoonmaken. Als de borstel vastloopt door kabels, papier of haar, kan de borstel makkelijk ontkoppelt worden en met eenvoudige handelingen het vuil verwijderd worden.

De val sensoren, afvalbak, luchtfilters en wieltjes hebben regelmatig onderhoud nodig. iRobot adviseerd eenmaal per week voor optimaal resultaat en langdurig gebruik van de robot. De luchtfilters kunnen schoongemaakt worden door een paar keer op de zijkant te tikken als de vuilnisbak geleegd is.

LG is recentelijk met een bijzonder concept op de markt gekomen. LG produceert nu robots met ingebouwde camera’s en andere bijzondere eigenschappen. Deze LG Hom-Bot kan met z’n 3 camera’s eenvoudiger navigeren door de huiskamer. Daarnaast kunnen ze via een afstandbediening bestuur worden wanneer ze plekken overslaan of vast komen te zitten. Er is ook een feature waarbij de robot foto’s maakt als er beweging wordt waargenomen, dit kan als een zeer effectief beveiligingssysteem functioneren, deze foto’s worden namelijk naar uw smartphone verzonden.

Buiten de Roomba zijn ook grote bedrijven als Samsung, LG en Philips actief in de productie van robotstofzuigers. De merken die in 2015 de beste beoordeling hebben gekregen zijn; iRobot Roomba, Samsung, Neato, Philips, LG, Dirt Devil en Karcher. Bij het uitzoeken zal je door de bomen het bos niet meer zien en is het meest verstandige om een van deze gerenomeerde merken te kiezen. Op den duur zullen deze robotstofzuigers meer huishoudelijke taken uit handen kunnen nemen.