Reinigen van een deurmat

Deurmat schoonmaken
Een deurmat is iets wat in vrijwel ieder huis ligt maar waar je nooit te lang over na denkt. Natuurlijk letten mensen erop dat het design leuk is en past bij de rest van het huis. De deurmat is tenslotte het visitekaartje van je woning. Maar wanneer deze er eenmaal ligt, blijft hij vaak ook jarenlang liggen.

Omdat de mat er zo lang ligt en bij iedere binnenkomst door iedereen wordt gebruikt, is het belangrijk om deze ook regelmatig te reinigen. Wordt dit niet gedaan, dan zal een deurmat zijn werking verliezen en wordt het vuil of water alsnog mee naar binnen genomen. Daarnaast ziet een vieze deurmat er ook niet bepaald uitnodigend uit.

Reinigen van de deurmat

Maar hoe maak je de mat dan goed schoon? Dit verschilt een beetje per soort mat dat je hebt. Schoonloopmatten worden vaak erg vuil doordat hierop de voeten worden afgeveegd, het vuil schraapt zo van de zool en komt in de mat. Deze matten kun je regelmatig uitkloppen om het grootse vuil eraf te krijgen. Houd je dit bij, dan blijft de mat er voor lange tijd prima bij liggen.

Droogloopmatten

Dan heb je nog de matten die ervoor zorgen dat de schoenzolen worden gedroogd. Deze droogloopmatten op maat nemen veel vocht op, zodat de vloeren binnenshuis droog blijven. Wanneer ze erg nat zijn kun je ze niet makkelijk uitkloppen. Deze matten zal je daarom moeten ophangen wanneer ze erg nat zijn, zodat het vocht eruit kan lopen. Een mat in de droger stoppen is geen goed idee, dan verliest de mat veel van zijn absorberende kracht. Het is belangrijk dat de mat rustig opdroogt.

Matten service

Bedrijven pakken het vaak anders aan. Vooral wanneer ze meerdere matten hebben liggen zie je het vaak dat ze een matten service hebben. De matten worden periodiek opgehaald en vervangen voor schone exemplaren. De vieze/gebruikte matten worden door het servicebedrijf meegenomen en professioneel gereinigd. Op deze manier zorgen de bedrijven ervoor dat de entree altijd het visitekaartje blijft wat ze verdienen.