Zeven Tekenen Dat U Een Professionele Rioolreiniging Service Nodig Heeft

De meeste mensen weten hoe ze een verstopte afvoer in hun huis kunnen oplossen. Een vloeibare oplossing of een ontstopper is vaak de oplossing. Het wordt echter moeilijker als er een probleem is in de rioolafvoer. Dit kan zorgen voor serieuze problemen in uw huis als u het niet door een vakman laat uitvoeren. Het verschil herkennen tussen een klein probleem en een potentieel grote kan lastig zijn. Hier zijn een paar tekenen dat u een professionele rioolreiniging nodig kan hebben.

1.Meer Dan Eén Verstopte Afvoer

Een verstopte afvoer betekent meestal dat er iets vast zit in de waterstroming. Als het meerdere afvoeren in uw huis betreft, heeft u waarschijnlijk problemen met het riool. Dit wordt vooral duidelijk wanneer er meerdere afvoeren zoals wastafel en douche verstopt zijn.

2.Toiletten

Een rioleringsprobleem openbaart zich meestal voor het eerst in de toiletten. Toiletten zijn direct verbonden met het rioleringssysteem en hebben ook de grootste afvoer. Daarom zullen problemen hier vaak eerder voorkomen dan bij ander sanitair. Veel huiseigenaren merken dit wanneer er meerdere toiletten tegelijkertijd verstopt raken. Boomwortels kunnen groeien in de hoofdbuis, waardoor er periodieke stilstanden ontstaan. De beste manier om de oorzaak van het probleem vast te stellen is om een lange stalen spoel 2 meter diep in het toilet te steken. Dit moet genoeg zijn om de toiletafvoer te bereiken.

3. Regelmatige Verstoppingen

Doucheputjes zijn vaker verstopt dan ander sanitair vanwege het haar dat zich ophoopt tijdens het douchen. Als u dit regelmatig weghaalt uit uw doucheputje zult u niet iedere keer de gehele afvoer hoeven te verwijderen. Deze stukjes haar kunnen zich naar beneden werken naar de afvoer opdat alleen een professionele rioolreinigingsservice de verstopping kan verwijderen.

4. Onaangename Geuren

Vieze geuren uit uw wastafel, doucheputje of ander sanitair duiden op een probleem met de hoofdleiding naar de individuele leidingen. Alle sanitaire leidingen, zoals die van het toilet, zijn uitgerust met een U-vormige buis die het water vasthouden. Dit water voorkomt dat rioolgeuren uw huis inkomen. Het is mogelijk dat het water lekt, of wanneer u uw toilet al een tijd niet heeft gebruikt, verdampt. Door deze leiding te traceren en er water in te gieten kunt u de geursituatie oplossen.

5. Water Komt Naar Boven

Water verlaat uw huis via één afvalsysteem. Afvalwater kan uw huis instromen wanneer dit systeem wordt geblokkeerd. Dit zal het eerst merkbaar zijn in afvoerputjes en toiletten, vooral die in de kelder. Als er water in uw huis staat, wees dan voorzichtig en stap niet in water dat in contact staat met een stopcontact.

6. Gorgelende Geluiden

Als water door een verstopte leiding probeert te stromen, moet het langs de verstopping zien te komen. Hierdoor komt er lucht uit de pijp. Deze lucht verplaatst zich door het water en het produceert een geluid wat u kunt omschrijven als gorgelend. Wanneer u dit hoort in een leiding heeft u waarschijnlijk problemen met uw waterafvoer. Omdat al het water het huis verlaat door hetzelfde systeem, suggereert meer gorgelend sanitair dat uw riool gereinigd moet worden omdat het probleem mogelijk wordt veroorzaakt door een ophoping van tegendruk.

7. Ongewone Verschijnselen in Uw Sanitair

Afhankelijk van uw systeem vinden er verschillende ongewone verschijnselen plaats. Veel huiseigenaren geven aan dat hun putjes en toiletten pruttelen. Anderen geven aan dat wanneer ze het toilet doortrekken het water vervolgens naar de badkuip stroomt.

Sanitaire systemen in een woonwijk zijn vrij eenvoudig. Een hoofdleiding verbindt uw huis met een gemeentelijke voorziening of put. Die leiding splitst zich op in meerdere buizen die uitkomen op uw gootsteen en toilet. Afvalwater gaat weg via een gemeenschappelijke uitlaat. Door symptomen te herkennen kunt u vaststellen wat de bron van uw sanitair probleem is.

Wanneer u een professionele rioolreiniging overweegt, bezoek dan onze website De Mol Riool Service.