Een partytent voor ieder moment!

Handige partytent
Hollandse zomers zijn onvoorspelbaar. Dat weten we allemaal. Het ene moment is het heerlijk weer, het volgende moment regent het pijpenstelen. Als je dan fijn in je tuin wilt zitten en je hebt een feestje of een barbecue gepland, dan wil je natuurlijk geen last hebben van te felle zon of een regenbui. Een parasol is helaas te klein. Heb je er al aan gedacht om een partytent te gebruiken?

Partytenten in alle soorten en maten

Partytenten zijn er in verschillende soorten en maten. De meeste kun je zelfs krijgen in diverse kleuren. Verder is er nog verschil in kwaliteit. We gaan je helpen een beetje duidelijkheid te krijgen in het aanbod. Het goedkoopste model is het gewone, traditionele type. Deze heeft een stokkensysteem waardoor hij lastiger is op te zetten dan de Easy up partytent. Die laatste kun je met minimale inspanningen opzetten door het speciaal ontworpen vouwsysteem.

Voor een speciale gelegenheid of als je het gewoon belangrijk vindt dat je tent er mooi uitziet, dan kun je ook kiezen voor een pagode, paviljoen of een model in sterdesign. Onder de meest verkochte tenten vindt je de partytent 3×3 m. Dat komt natuurlijk doordat dit formaat in de meeste tuinen past. Ook de partytent 3×6 m wordt veel verkocht. Beide formaten zijn in genoemde modellen te krijgen. Grotere exemplaren zijn er ook in andere modellen. Er zijn zelfs tenten met een grondframe of bodemplaten voor extra stevigheid en comfort. Je kunt in die party tenten je stoelen en tafels of zelfs een muziekinstallatie makkelijker plaatsen. Dit soort tenten wordt meestal echter niet verkocht voor de gemiddelde achtertuin.

Welke party tent moet ik kiezen?

Ga je een partytent kopen, dan heb je dus flink wat keuze. Daarvoor is het belangrijk dat je weet waarvoor je een tent wilt kopen. Want als hij niet past bij je verwachtingen, dan blijft de partytent in de zak en verdwijnt hij in een stoffig plekje in de schuur. En dat was niet de bedoeling. Zet voor jezelf op een rijtje waarvoor je een partytent wilt gaan gebruiken. Wil je alleen uit de zon zitten tijdens een warme zomer? Dan kun je kiezen voor het meest eenvoudige, traditionele model. Moet de tent ook waterdicht zijn en is het de bedoeling dat hij ook gebruikt wordt in de winter? Kies dan voor een waterdicht, robuust exemplaar met een PVC doek.

Verder is het belangrijk dat de partytent groot genoeg is, maar hij moet natuurlijk nog wel in je tuin passen. Voor een grote tuin en een comfortabele afmeting waar meer mensen in passen kies je de partytent 3×6, maar als je tuin daar niet groot genoeg voor is kun je natuurlijk beter de partytent 3×3 kiezen. Dan moet je nog kiezen welk model je wilt. De standaard partytenten zijn rechthoekig of vierkant. Daarnaast is er de achthoek en tot slot de pagode. Die pagode kun je het best omschrijven als een rechthoek die verdeeld is in twee vierkanten die elk hun eigen puntdak hebben. Een beetje apart, maar zeker ook een mooi model.

Kwaliteit en waterdichtheid

Voor het succes van je partytent is de kwaliteit van het frame en het doek van belang. Het goedkoopste doek is van polyester. Dit doek is niet waterdicht. Daarvoor moet je een partytent kopen met doek van bijvoorbeeld PVC of PE (plastic). Zo kun je in ieder geval droog zitten en je stokbroodje eten.

De kwaliteit hangt ook af van het materiaal dat voor het frame is gebruikt. Goedkopere frames zijn gemaakt van ijzer of aluminium. Vooral ijzer kan gaan roesten. Het frame zal dan ook sneller slijten en vlekken achter kunnen laten op het tentdoek. Een frame dat aan binnen- en buitenkant is verzinkt gaat lang mee en kan tegen een stootje. Vaak zijn de buizen van dit soort frames ook nog eens dikker en kunnen dus meer gewicht dragen. Dat is zeker handig wanneer je een partytent koopt met een doek van PVC.
Partytenten van zwaardere kwaliteit zijn duurder, maar zeker ook duurzamer!

Extra’s voor je partytent

Als het slecht weer is, hoeft je feestje toch niet in het water te vallen. Toegegeven, bij onweer is het misschien verstandig om naar binnen te gaan, maar wind en regen hoeven niet voor problemen te zorgen. Je kunt namelijk de tent goed vastzetten met tentharingen die je in gaten in de poten steekt en bovendien zou je scheerlijnen kunnen gebruiken. Voor zwaardere uitvoeringen zijn stormankers en spanbanden te koop. Ook is het fijn dat je voor iedere partytent zijwanden kunt kopen als er standaard niet genoeg bijgeleverd worden. Niet alleen fijn bij regen, maar ook tegen tocht op de late avond.
Om het gezellig te maken kun je verlichting kopen om in je partytent te hangen. Kies bijvoorbeeld voor een verlichtingssnoer met verschillende kleuren lantaarntjes.

Alternatief gebruik

Een partytent is niet alleen handig voor een feestje, maar er zijn talloze andere situaties te bedenken waarin hij prima gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld als alternatief voor een overkapping voor je scooter of motor. Ook als tijdelijke opslag voor spullen die even ergens anders moeten worden opgeslagen. Als je een zwembad in je tuin hebt, kan de tent dienst doen als afdak zodat je uit de zon kunt zwemmen op dagen waarop de zonkracht hoog is.

Partytent kopen

Ga je een partytent kopen, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt natuurlijk terecht bij winkels en showrooms. Dat is bekend: je kijkt, kiest en neemt de tent van jouw keuze meteen mee. Houd je van gemak en bestel je liever vanaf de bank? Dan kun je ook heel goed online terecht. Online kopen heeft veel voordelen. Je kunt op je gemak alle modellen bekijken en vergelijken die je interessant vindt. Als je er vervolgens één besteld is ook de betaling snel afgerond en heb je de partytent meestal de volgende dag al in huis. Partytenten bieden dus in veel situaties een uitkomst. Waar ga jij jouw tent voor gebruiken?