Pakketbrievenbus bestellen? Waarom zou je?

pakketbrievenbus in voortuin

Behoor jij ook tot die 97% van Nederland die online shopt? Bestel je veel online en ben je vaak niet thuis als de pakketbezorger komt? Dan kan een pakketbrievenbus of een pakketbox een handige oplossing voor jou zijn. Grote voordelen zijn:

  • pakket niet meer ophalen bij de buren of een afhaalpunt
  • niet meer nadenken over het aflevermoment

Want met een pakketbrievenbus ontvang je veilig alle pakketten zonder dat je thuis moet zijn.

Wat is een pakketbrievenbus eigenlijk?

Een pakketbrievenbus of pakketkluis is een veilig ontvangstsysteem voor al je pakketten en post. In een pakketbus kunnen dag en nacht alle pakketten ontvangen worden door verschillende vervoerders. Ondertussen zijn de meeste vervoerders bekend met pakketbrievenbussen en als het systeem simpel is, laten ze maar al te graag jouw pakketje veilig achter in de pakketbrievenbus. Het scheelt voor hun weer een ritje en jij kan ’s avonds na je werk je pakket uit de brievenbus halen.

Waar let je op bij de aanschaf?

Wil je graag een pakketbrievenbus bestellen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je graag kwaliteit maar ook een scherpe prijs. In dit artikel ga je interessante tips krijgen waar je op moet letten bij het bestellen van de brievenbus voor pakketten.

  1. Veiligheid. Let goed op of de pakketbrievenbus veilig is. Een terugslagklep is noodzakelijk, maar let op of deze niet makkelijk gedemonteerd kan worden of zelfs verbogen. De terugslagklep moet van stevig plaatmateriaal zijn en verzwaarde onderdelen hebben. Daarnaast is het uitname deurtje ook een belangrijk aspect in de veiligheid. Hoe is deze afgesloten? Is dit een deugdelijk slot en wordt er een meerpunt sluiting gebruikt?
  2. Maximale pakketgrootte. Je wilt immers zoveel mogelijk pakketten ontvangen. Het uiterlijk is dus niet alleen belangrijk maar vooral ook of je zoveel mogelijk verschillende maten pakketten kunt ontvangen. Denk goed na over wat voor soort pakketten jij regelmatig ontvangt. Laat je niet verleiden tot de vermelding van het aantal milimeters maar kijk goed na hoe groot de inwerpopening werkelijk is. Ook is het zo dat bij sommige inwerpsystemen de klep tegen het 1e geleverd pakket blijft vastzitten waardoor inwerp van het 2e pakket onmogelijk is. Het advies is dan ook om even goed onderzoek te doen naar het interne mechanisme.
  3. Weerbestendig. In ons koude kikkerlandje regent het nogal eens. Daarom moet er bij de deurtjes en inwerpkleppen een goed afwateringsysteem zitten.
  4. Montage mogelijkheden. Hoe wil je je pakketbrievenbus plaatsen? Is deze wel geschikt in jouw situatie en als je van gedachten verandert, kan je hem dan makkelijk ook op een andere manier monteren?

Doe een onderzoek

Dit zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een pakketbrievenbus wilt aanschaffen. Er zijn veel verschillende merken en het is dus een onderzoekje waard om de USP’s van elk product even op een rijtje te zetten om te bekijken of deze voldoet aan jouw eisen. Hier vind je een heel assortiment stevige grote en kwaliteit pakketbrievenbussen.

Plaats een reactie