Onkruid verwijderen met Dasty: zo doe je dat!

Onkruid verwijderen met Dasty door de dasty te spuiten op het onkruid.

Onkruid is een vervelend probleem voor veel tuinliefhebbers. Het groeit tussen de tegels, in de borders en op het gazon. Het ontsiert je tuin en kan ook schadelijk zijn voor je planten. Hoe kun je onkruid verwijderen zonder gif te gebruiken? Een mogelijk antwoord is: Onkruid verwijderen met Dasty.

Dasty is een schoonmaakmiddel dat je bij de Wibra kunt kopen. Het is vooral bekend als een wondermiddel voor het verwijderen van vet en vuil. Maar wist je dat je Dasty ook kunt gebruiken om onkruid te bestrijden? In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten.

Wat is Dasty en hoe werkt het tegen onkruid?

Dasty is een ontvetter die bestaat uit een mengsel van water, alcohol, oppervlakte-actieve stoffen en parfum. Het heeft een gele kleur en een citroengeur. Je kunt het gebruiken om allerlei oppervlakken schoon te maken, zoals de oven, de barbecue, de afzuigkap en de fiets.

Maar Dasty heeft ook een onkruidwerende werking. Dat komt doordat het de waslaag van de planten aantast. De waslaag beschermt de planten tegen uitdroging en ziektes. Als je Dasty op het onkruid spuit, verliest het onkruid deze bescherming en gaat het dood.

Wat zijn de voordelen van Dasty voor onkruidverwijdering?

Dasty heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere methoden om onkruid te verwijderen. Ten eerste is het milieuvriendelijk. Het bevat geen schadelijke chemicaliën die in het grondwater terecht kunnen komen. Het is biologisch afbreekbaar en niet giftig voor mensen en dieren.

Ten tweede is het goedkoop. Een fles Dasty kost slechts €2 bij de Wibra. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om het onkruid te behandelen. Je kunt dus veel geld besparen in vergelijking met dure onkruidbestrijdingsmiddelen.

Ten derde is het makkelijk in gebruik. Je hoeft alleen maar het onkruid in te spuiten met Dasty en het even te laten intrekken. Daarna kun je het onkruid makkelijk verwijderen met een hark, een borstel of een schoffel. Je hoeft niet te bukken of te wieden.

Waar moet je op letten als je Dasty gebruikt voor onkruidverwijdering?

Dasty is een effectief middel om onkruid te verwijderen, maar er zijn ook een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je oppassen dat je niet per ongeluk je sierplanten of je gazon bespuit met Dasty. Het middel maakt geen onderscheid tussen onkruid en andere planten, dus alles wat je ermee behandelt gaat dood.

Ten tweede moet je Dasty alleen gebruiken bij droog weer. Als het regent, spoelt het middel weg voordat het zijn werk kan doen. Bovendien kan het regenwater het middel verspreiden naar andere delen van je tuin waar je het niet wilt hebben.

Ten derde moet je Dasty regelmatig herhalen om het onkruid onder controle te houden. Het middel doodt alleen het bovengrondse deel van het onkruid, niet de wortels. Daarom kan het onkruid na verloop van tijd weer terugkomen. Je kunt dit voorkomen door na elke behandeling de grond goed los te maken en eventuele wortels te verwijderen.

Tot slot over onkruid verwijderen met Dasty

Onkruid verwijderen met Dasty is een milieuvriendelijke, goedkope en makkelijke manier om je tuin netjes te houden. Je hebt alleen een fles Dasty nodig, die je bij de Wibra kunt kopen, en een plantenspuit. Spuit het onkruid in met Dasty, laat het even intrekken en verwijder het daarna met een hark, een borstel of een schoffel. Let wel op dat je niet je sierplanten of je gazon bespuit, dat je Dasty alleen gebruikt bij droog weer en dat je het regelmatig herhaalt.

Wil je meer weten over Dasty en hoe je het kunt gebruiken voor allerlei schoonmaakklusjes? Kijk dan op de website van de Wibra of lees de tips en ervaringen van andere gebruikers op internet.

Bron: https://www.wibra.nl/assortiment/c/huishoud/dasty/

Plaats een reactie