Onderhouden van een houten hekwerk? Lees hier mijn tips!

Houten hekwerk
Zit je eraan te denken om een houten hekwerk in je tuin te laten plaatsen om zo meer privacy te creëren? Dan is het ook belangrijk om wat te weten over de onderhoud van zo’n hekwerk. Het zou toch zonde zijn als het hekwerk na een korte periode al is aangetast. Gelukkig kun je een houten hekwerk goed onderhouden.

Voordelen hekwerk

Een hekwerk kent verschillende voordelen. Zo zorg je voor meer privacy in je tuin, kun je kinderen en dieren veilig houden en het kan er zelfs voor zorgen dat jouw huis meer waard wordt. Wel is het belangrijk om het hekwerk dan ook goed te onderhouden, want anders zal een hekwerk niet lang houden. Belangrijk is om een aantal onderhoud tips te volgen om zo het houten hek er goed uit te laten zien en het leven van dit hekwerk te verlengen.

Topconditie

Wanneer je een hekwerk gaat kopen, zorg er dan voor dat het hout in topconditie is. Begin met de juiste materialen, want zo voorkom je heel wat ellende. Ga op zoek naar een hekwerk dat bestand is tegen rot en verval. Kies ook voor materialen die het leven van een houten hekwerk verlengen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit roestvrijstalen materialen. Dit materiaal zal niet roesten en veranderen in de loop der tijd.

Water als boosdoener

Vermijd water! Regen kun je natuurlijk niet voorkomen, maar zet bijvoorbeeld geen water sprinklers bij het hek. Dit kan ervoor zorgen dat een houten hekwerk sneller gaat rotten. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Houten hekwerk van Degelijke Hekwerken

Vind je een houten hekwerk ook een waardevolle voor in de tuin? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Degelijke Hekwerken. Zij kunnen je adviseren over de verschillende hekwerken en luisteren goed naar jouw wensen. Hier kun je ook terecht voor prachtige sierpoorten voor in de tuin. Wil je graag meer weten over een hekwerk? Dan kun je ook Degelijke Hekwerken om advies vragen.