Onderhoud van uw gietvloer

U heeft net een nieuwe gietvloer laten leggen door bijvoorbeeld CMI. De vraag is nu: hoe onderhoud ik deze en hoe maak ik hem schoon? Met het juiste onderhoud kunt u jaren lang genieten van uw gietvloer, mits deze gelegd is op de juiste manier en met gebruik van het juiste materiaal. Wij geven u graag wat tips over de onderhoud van uw gietvloer.

Droog reinigen

Een gietvloer is een makkelijke vloer als het gaat om onderhoud. Het is een gladde vloer waardoor er geen vuiltjes in kieren of gaten kunnen kruipen en de vloer dus over het algemeen schoner is dan een houten vloer. Om te beginnen is het mogelijk om de gietvloer grondig te stofzuigen. Om krassen te voorkomen kunt u het beste een stofzuiger kop met een borstel eronder gebruiken, een zogenaamde parketborstel. Daarnaast is de vloer geschikt om er met een stof doek overheen te gaan. Denk aan een Swiffer doekje of iets dergelijks.

Nat reinigen

Doordat de vloer glad is en vrij is van scheuren, gaten of kieren, is de vloer geschikt om nat te reinigen. Over het algemeen geldt dat slechts een emmer heet water en een doekje goed genoeg zijn voor het reinigen van de gietvloer. Reinigingsmiddelen heeft u niet perse nodig, maar als u die toch wilt gebruiken raden wij aan om geen schuurmiddelen te gebruiken. Daarnaast is het ook niet verstandig om de vloer schoon te maken met een schuurspons aangezien deze de coating op lange termijn kan beschadigen. U kunt het beste gebruik maken van een zachte doek en een biologische allesreiniger zonder veel chemicaliën. Dat is niet alleen beter voor uw vloer, maar ook voor het milieu.

Onderhoud op lange termijn

Op de lange termijn kan de gietvloer hier en daar wat sporen van slijtage gaan vertonen. Wanneer dat u opvalt kunt u een nieuwe laklaag aan laten brengen door een gespecialiseerd bedrijf.