Een nieuwe bank kopen? Lees hier de tips!

Nieuwe bank kopen
Een nieuwe bank kopen doe je niet op gevoel, de afmetingen zijn belangrijk bij uw keuze. Voor dat u de beslissing neemt om een nieuwe bank te kopen kunt u beste eerst uw ruimte opmeten. Om vervolgens hierbij het meest geschikte model uit te kiezen. Vergeet hierbij niet dat je ruimte moet overhouden voor andere meubels zoals een dressoir, televisiemeubel en vergeet hierbij de vensterbank niet.

Nieuwe bank kopen en het juiste model

Banken heb je er in allerlei stijlen, formaten en kleuren. Zit je te denken aan een hoekbank? De misvatting hierbij is dat een hoekbank misschien lekker groot lijkt, maar in de realiteit biedt dit niet meer zitplaatsen. Dit komt door de hoek, dit is een plekje om in weg te kruipen maar niet zozeer een extra zitplaats. Belangrijk is ook dat je niet een te grote bank koopt zodat je genoeg loopruimte overhoudt.

Styling

Voor een optimale benutting van de ruimte kun je het beste kiezen voor een mobiele opstelling van zitmeubelen. Kies hierbij bijvoorbeeld voor een 2 of 3 zits met een bijpassende fauteuil of kies voor 2 kleine banken. Heb je een kleinere ruimte? Ga dan voor twee kleinere bankjes. Heb je juist een grote ruimte op te vullen? Ga dan voor een grote hoekbank .Let er hierbij wel op dat je een bank niet in de hoek plaatst.

Door meerdere banken en stoelen aan je interieur toe te voegen, heb je de mogelijkheid om de styling van je woonkamer een keer in de zoveel tijd helemaal om te gooien. Voor het stylen van je woonkamer kun je verschillende kleuren (soorten) banken uitkiezen of juist voor één kleur. Tip: leg er een paar kussens of een deken op voor wat extra sfeer.

Schoonmaken

Wil je een vintage bank kopen maar wil je de vlekken eruit hebben? Was de bank dan met shampoo! Of je kan kiezen voor een afneembare hoes. Daarnaast is een leren bank ook praktisch met schoonmaken. Wilt u toch liever een nieuwe bank kopen? Neem dan even een kijkje op www.profijtmeubel.nl