Mogelijkheden en voordelen van een eigen moestuin

Een tuin is niet vanzelfsprekend. Sommige huizen hebben geen tuin om in te kunnen genieten. Een stukje voortuin misschien. In je voortuin heb je natuurlijk een stuk minder privacy dan in je achtertuin. Een plekje voor jezelf is erg belangrijk. Een achtertuin hebben heeft veel voordelen. Een moestuin in je achtertuin heeft een aantal voordelen.

Mogelijkheid: je eigen achtertuin

Niemand die je stoort, niemand die je aankijkt en niemand die op jouw stoel gaat zitten. Het is namelijk jouw terras. Een eigen plekje om ongestoord van de zon te kunnen genieten. Nergens anders kun je zo op je gemak in de tuin zitten. Als je mensen wilt kijken of bediend wil worden moet je naar een horecagelegenheid. Als je even lekker wilt bijkomen zonder gezeur van veel mensen dan is de achtertuin de beste optie. Een eigen achtertuin is een voorwaarde voor een moestuin. Zo kun je zonder overlast groenten en fruit verbouwen.

Mogelijkheid: Een stukje grond huren

Het is ook mogelijk om een stukje grond te huren bij een instelling of de gemeente. Je kunt daar dan groenten en fruit verbouwen. De gemeente heeft vaak meerdere mogelijkheden om mensen te voorzien in een stukje grond.

Voordeel: Gezondere voedingsstoffen

Mensen die hun voedingsstoffen vooral uit de aarde halen die ze zelf hebben bewerkt, krijgen betere voedingsstoffen binnen als mensen die hun eten vooral in de supermarkt scoren. Daarnaast heeft vers en zelf verbouwd voedsel nog een aantal opvallende voordelen. Zo pakt het loodvergiftiging aan bij kinderen. Ook blootstelling aan kunstmest en pesticiden kun je met Kunstmest aanpakken.

Voordeel: Therapeutische werking van tuinieren

Een moestuin is voor een tuinman, wat de sportschool is voor een sporter. En een moestuin is net zo toegankelijk als de sportschool. Iedereen kan leren tuinieren! Je zult merken dat je van tuinieren rustig wordt en een soort gevoel van welbehagen en geborgenheid ervaart. Mensen met een oorlogstrauma kunnen door middel van tuinieren beter terugkomen in de maatschappij.

Voordeel: De jeugd leert ervan

Tuinieren is een gezonde manier van bewegen. Daarnaast leer je meer over biologie, leer je communiceren en verantwoordelijkheid te nemen. Ook verbreed je je algemene kennis over voedsel. Je kunt nooit vroeg genoeg beginnen met tuinieren!