Meer vraag naar duurzame huizen

De huizenmarkt is weer aangetrokken waardoor er meer kopers zijn, maar er is ook meer concurrentie van andere huiseigenaren die hun huis te koop zetten. Om een goede prijs voor uw huis te krijgen en uw huis aantrekkelijker te maken ten opzichte van andere huizen kunt u ervoor zorgen dat uw huis een goed energielabel krijgt.

 

Ieder huis heeft een label

Het energielabel geeft aan hoe zuinig uw huis is qua energieverbruik. De regering heeft dit energielabel bedacht om verschillende huizen beter met elkaar te kunnen vergelijken. Het label wat u in eerste instantie heeft ontvangen is alleen nog een indicatie welke gebaseerd is op algemene informatie, zoals het bouwjaar. Als u uw huis wilt gaan verkopen moet u het energielabel eerst definitief vastleggen.

 

Tips voor een energiezuinig huis

Als uw huis nog niet voldoet aan de hoogste energiezuinige eisen dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om uw huis zuiniger te maken. Zo kunt u ervoor zorgen dat u uw eigen energie gaat opwekken met zonnepanelen. Een ander belangrijk aspect is dat warmte in uw huis niet makkelijk naar buiten verdwijnt. Met dubbel glas, dak- vloer- en spouwmuurisolatie houdt u de warmte goed vast en hoeft u minder hard te stoken.

 

Voordelen van een zuinig huis

Het vraagt een investering om uw huis zuiniger te maken, maar over langere tijd verdient u deze investering weer terug. Het aanschaffen van zonnepanelen kunt u terugverdienen doordat u zelf energie gaat opwekken, alle energie die u zelf opwekt hoeft u niet af te nemen van een energieleverancier wat dus zorgt voor een lagere energierekening. Isolatie heeft hetzelfde effect, de warmte blijft beter binnen waardoor u de verwarming minder hoog hoeft te zetten. Daarnaast voelt het binnen ook nog eens behaaglijker aan.

 

Voeg waarde toe aan uw huis

Een energiezuinig huis is niet alleen prettig voor uzelf, maar het verhoogt ook de waarde van uw huis. Op het moment dat u uw huis wilt verkopen wordt het energielabel bij de verkoopgegevens vermeld. Met een goed energielabel heeft u een betere onderhandelingspositie en kunt u een hogere prijs vragen voor uw huis.