Magnetron schoonmaken met Dasty ontvetter: de complete gids

Magnetron schoonmaken met Dasty ontvetter in een mooie verlichte keuken.

Je magnetron is een handig apparaat om snel iets op te warmen, te ontdooien of te koken. Maar na verloop van tijd kan je magnetron vuil en vettig worden door spetters, kruimels en geurtjes. Hoe maak je je magnetron dan weer schoon en fris? Een van de beste schoonmaakmiddelen voor je magnetron is Dasty ontvetter. Dit is een krachtig middel dat geschikt is voor vele toepassingen, waaronder het schoonmaken van je magnetron. In deze gids leggen we je uit hoe je schoonmaakt met Dasty ontvetter, wat je daarvoor nodig hebt en waar je het kunt kopen.

Wat is Dasty ontvetter en waar kun je het kopen?

Dasty ontvetter is een product van Dasty, een bedrijf dat zich richt op de cosmetica voor het huis met geuren en kleuren. Dit is een reinigingsmiddel voor harde oppervlakken dat effectief vet verwijdert. Het kan voor veel doeleinden gebruikt worden, zoals het schoonmaken van ovens, kookplaten, afzuigkappen, grills, vloeren, afwas, schoenen, fietsen, kragen en vele andere moeilijke vlekken. Dasty ontvetter is dus ook een uitstekende keuze voor het reinigen van je magnetron.

Je kunt Dasty ontvetter kopen bij Wibra, een winkelketen die huishoudelijke artikelen en kleding verkoopt. Dasty ontvetter is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, zoals een fles met sproeikop (1 liter), een navulverpakking (1 liter) of een grote verpakking (5 liter). De prijs varieert van €2,99 tot €9,99 per stuk.

In dit deel leerde je wat Dasty ontvetter is en waar je het kunt kopen. In het volgende deel vertellen we je wat je nodig hebt om schoon te maken met Dasty ontvetter.

Schoonmaken met Dasty ontvetter: de benodigdheden

Om schoon te maken met Dasty ontvetter heb je de volgende dingen nodig:

 • Een fles Dasty ontvetter
 • Een schone doek of spons
 • Een emmer met warm water
 • Een droge doek
 • Ovenwanten of pannenlappen

Deze spullen heb je waarschijnlijk al in huis of kun je gemakkelijk aanschaffen. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt voordat je begint met schoonmaken. Zo kun je snel en efficiënt te werk gaan.

In dit deel heb je gezien wat je nodig hebt om schoon te maken met Dasty ontvetter. In het volgende deel leggen we je uit hoe je de glasplaat en het draaiwiel schoonmaakt met Dasty ontvetter.

De glasplaat en het draaiwiel schoonmaken met Dasty ontvetter

De glasplaat en het draaiwiel zijn de onderdelen van de magnetron die het meest in contact komen met het voedsel. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken met Dasty ontvetter. Volg deze stappen om de glasplaat en het draaiwiel schoon te maken:

 1. Haal de stekker van de magnetron uit het stopcontact.
 2. Haal de glasplaat en het draaiwiel uit de magnetron.
 3. Spuit wat Dasty ontvetter op de glasplaat en het draaiwiel en laat het even inwerken.
 4. Veeg het vuil en vet weg met een doek of spons.
 5. Spoel de glasplaat en het draaiwiel af met warm water en droog ze af met een droge doek.
 6. Plaats de glasplaat en het draaiwiel terug in de magnetron.

Door deze stappen te volgen zorg je ervoor dat de glasplaat en het draaiwiel weer schoon en glanzend zijn. Zo voorkom je dat er etensresten of bacteriën achterblijven op deze onderdelen.

In dit deel heb je geleerd hoe je de glasplaat en het draaiwiel schoonmaakt met Dasty ontvetter. In het volgende deel laten we je zien hoe je de binnenwanden en de deur schoonmaakt met Dasty ontvetter.

Hoe maak je de binnenwanden en de deur schoon met Dasty ontvetter?

De binnenwanden en de deur van de magnetron kunnen ook vies worden door spetters en vlekken. Om ze schoon te maken met Dasty ontvetter kun je deze stappen volgen:

 1. Haal de stekker van de magnetron uit het stopcontact.
 2. Spuit wat Dasty ontvetter op de binnenwanden en de deur van de magnetron en laat het even inwerken.
 3. Veeg het vuil en vet weg met een doek of spons.
 4. Spoel de binnenwanden en de deur af met warm water en droog ze af met een droge doek.

Door deze stappen te volgen zorg je ervoor dat de binnenwanden en de deur weer schoon en fris zijn. Zo voorkom je dat er vieze geurtjes of schimmels ontstaan in je magnetron.

In dit deel heb je geleerd hoe je de binnenwanden en de deur schoonmaakt met Dasty ontvetter. In het volgende deel vertellen we je hoe je de ventilatieopeningen schoonmaakt met Dasty ontvetter.

Hoe maak je de ventilatieopeningen schoon met Dasty ontvetter?

De ventilatieopeningen van de magnetron zorgen voor een goede luchtcirculatie in het apparaat. Het is belangrijk om ze vrij te houden van stof en vuil, zodat de magnetron goed kan functioneren. Om ze schoon te maken met Dasty ontvetter kun je deze stappen volgen:

 1. Haal de stekker van de magnetron uit het stopcontact.
 2. Spuit wat Dasty ontvetter op een doek of spons en wrijf voorzichtig over de ventilatieopeningen.
 3. Gebruik een zachte borstel om het stof en vuil uit de ventilatieopeningen te verwijderen.
 4. Droog de ventilatieopeningen af met een droge doek.

Door deze stappen te volgen zorg je ervoor dat de ventilatieopeningen weer schoon en stofvrij zijn. Zo voorkom je dat er oververhitting of storingen optreden in je magnetron.

In dit deel heb je geleerd hoe je de ventilatieopeningen schoonmaakt met Dasty ontvetter. In het volgende deel laten we je zien hoe je de grill of het bovenwarmte-element schoonmaakt met Dasty ontvetter.

Hoe maak je de grill of het bovenwarmte-element schoon

Als je een combi magnetron hebt, dan heb je waarschijnlijk ook een grill of een bovenwarmte-element in je magnetron. Deze onderdelen kunnen ook vettig worden door het bereiden van voedsel. Om ze schoon te maken met Dasty ontvetter kun je deze stappen volgen:

 1. Haal de stekker van de magnetron uit het stopcontact.
 2. Spuit wat Dasty ontvetter op de grill of het bovenwarmte-element en laat het even inwerken.
 3. Veeg het vuil en vet weg met een doek of spons.
 4. Spoel de grill of het bovenwarmte-element af met warm water en droog ze af met een droge doek.

Door deze stappen te volgen zorg je ervoor dat de grill of het bovenwarmte-element weer schoon en glimmend zijn. Zo voorkom je dat er aangebrande resten of rook ontstaan tijdens het gebruik van deze onderdelen.

In dit deel heb je geleerd hoe je de grill of het bovenwarmte-element schoonmaakt met Dasty ontvetter. In de laatste deel geven we je nog enkele tips en adviezen voor het schoonmaken van je magnetron.

Tips en adviezen voor het schoonmaken van je magnetron met Dasty ontvetter

Je hebt nu gezien hoe je schoonmaakt met Dasty ontvetter, maar er zijn nog enkele dingen die je kunt doen om je magnetron nog beter te onderhouden. Hier zijn enkele tips en adviezen voor het schoonmaken van je magnetron:

 • Maak je magnetron regelmatig schoon, bijvoorbeeld eens per week of per maand, afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt.
 • Dek je voedsel af met een deksel, een bord of een stuk keukenpapier om te voorkomen dat er spetters in de magnetron komen.
 • Verwijder vieze geurtjes uit je magnetron door een schaaltje met water en citroensap of azijn te verwarmen in de magnetron. Laat het schaaltje daarna nog even staan in de magnetron om de geur te neutraliseren.
 • Controleer regelmatig of er geen beschadigingen zijn aan de binnenkant of buitenkant van de magnetron, zoals scheuren, roest of losse onderdelen. Als dat wel zo is, neem dan contact op met een professionele monteur om het te laten repareren.
 • Lees altijd de gebruiksaanwijzing van je magnetron en volg de instructies op voor het gebruik en onderhoud van je apparaat.

Door deze tips en adviezen op te volgen zorg je ervoor dat je magnetron langer meegaat en beter werkt. Zo kun je optimaal genieten van je apparaat.

Tot slot

Je magnetron schoonmaken met Dasty ontvetter is een eenvoudige en effectieve manier om je apparaat weer fris en hygiënisch te maken. Door regelmatig je magnetron te reinigen met Dasty ontvetter verleng je de levensduur van je apparaat en verbeter je de smaak van je voedsel. Dus waar wacht je nog op? Haal snel een fles Dasty ontvetter bij Wibra en maak je magnetron weer als nieuw!

In dit artikel heb je geleerd hoe je schoonmaakt met Dasty ontvetter, wat je daarvoor nodig hebt en waar je het kunt kopen. Je hebt ook gezien hoe je de verschillende onderdelen van de magnetron schoonmaakt, zoals de glasplaat, het draaiwiel, de binnenwanden, de deur, de ventilatieopeningen, de grill en het bovenwarmte-element. We hopen dat je dit artikel nuttig en informatief hebt gevonden. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, laat het ons dan weten in een reactie hieronder.

Plaats een reactie