Laminaat dat bij jouw huis past

Binnenkort krijg je de sleutel van je nieuwe huis. De huidige vloer valt erg tegen en jij en je partner willen maar wat graag laminaat. Maar wat voor soort laminaat past nou goed bij jou huis? Dat is natuurlijk erg smaak afhankelijk. Toch ga ik een poging wagen om verschillende soorten huizen te koppelen aan verschillende soorten laminaat. Puur om een inspiratiebron te zijn voor mensen die een huis hebben gekocht.

Landelijk gelegen huis/villa

Zijn de kinderen allemaal al uit huis? Is het tijd voor jou en je partner om lekker achteraf te gaan wonen? Genietend van de natuur, op jullie oude dag met een rood wijntje uitkijkend naar die laaghangende zon. Vanuit de woonkamer loop je over die laminaat vloer naar het terras. Natuurlijk eiken laminaat geeft je huis die landelijke uitstraling waardoor het één wordt met de natuur. Eiken laminaat in combinatie met openslaande deuren geeft je dat ultieme gevoel van vrijheid. Met eiken laminaat haal je de natuur naar binnen. Op zoek naar laminaat in Amersfoort?

Twee-onder-een-kapwoning

Deze soort woningen zijn vaak statisch. De beide woningen zijn vaak elkaars spiegelbeeld.

De twee-onder-een-kapwoningen die vandaag de dag gebouwd worden hebben de stijl van de jaren 30. Statisch zoals gezegd. Het laminaat wat perfect bij deze woningen past is hoogglans laminaat. Het frisse, glansende laminaat past goed bij deze soort huizen. Laminaat tegel zwart past ook uitstekend bij twee-onder-eenkapwoningen. Het lijken net tegels, maar het is laminaat. Laminaat heeft als voordeel dat het weinig onderhoud vergt.

Appartement/flatwoning

Nu zul je wel denken: laminaat in een flatwoning, geeft dat geen geluidsoverlast? Integendeel! Tegenwoordig wordt laminaat vaak gelegd door de juiste ondervloer met genoeg massa onder de laminaatvloer te leggen. Dit noemen ze een ‘stille laminaatvloer’!

In een flatwoning kun je het niet snel verkeerd doen met een laminaatvloer. Voor welke soort laminaat je ook gaat, zorg dat de inrichting erop aansluit en je bent binnen. Daarnaast zou ik adviseren om in een appartement/flatwoning te kiezen voor een witte muur. Dit omdat een appartement/flatwoning vaak niet aan de ruime kant is. Een witte muur en een strakke laminaatvloer is dan een uitstekende combinatie.