Kunstgras leggen, iedereen kan het!

Kunstgras leggen
Kunstgras leggen kan iedereen zoals de titel zegt. Vaak besteden mensen het leggen van kunstgras uit. Dit komt al gauw neer op zo’n €10 per m². Dit is een onnodige uitgave waar (na wat research) makkelijk op kan worden bespaard. Om u de research te besparen staat hier onder het stappenplan om zelf kunstgras aan te leggen.

Zelf kunstgras leggen, het stappenplan

Berekenen: Voordat u kunt beginnen met het kunstgras leggen is het belangrijk dat u weet hoe veel kunstgras u nodig hebt. Kijk op kunstgras berekenen om er gemakkelijk achter te komen.

Egaliseren: Het is belangrijk dat de gehele ruimte waar het kunstgras komt te liggen, vrij wordt gemaakt.  Zorg er dus voor dat oude tegels, zwart zand, gras e.d. verwijderd zijn. Graaf daarna een gat van ongeveer 5 tot 10 cm diep en egaliseer de grond.

Zand storten: Zwart zand is niet geschikt als ondergrond voor kunstgras. Stort daarom (tot 1 cm onder de bovenkant) in het gat wit/geel of brekerzand.  Dit moet goed worden aangetrild en geëgaliseerd zodat er een ferme ondergrond is.

Tussenlaag: Om er voor te zorgen dat er geen onkruid in het spel komt brengt u nu een tussenlaag aan. Zorg er voor dat de doeken niet over elkaar heen liggen!

Kunstgras leggen: Nu bent u klaar om het kunstgras te leggen! Zorg dat de mat ongeveer 5 cm speling heeft aan de randen (die u later af kan snijden) om problemen te voorkomen. Let ook goed op de vleug (de kant waar het gras naar wijst), wanneer u hier tegenin kijkt heeft het het mooiste resultaat.

Finishing touch: Wanneer het kunstgras ligt is het tijd om de naden te verlijmen. Vouw beiden randen om die gelijmd moeten worden, plaats de lijmstrip hier onder en laat het gras er netjes overheen vallen. Daarna even goed aandrukken en een uur uit laten harden en het is klaar.

Snijd nu de speling van de kunstgras matten af door de randen om te vouwen en met een scherp mes in de rug van de mat te snijden.

Gefeliciteerd! Met behulp van dit stappenplan kunt u nu zelf kunstgras leggen!