Het kopen van een eerste huis

Je eerste huis
Eindelijk is het dan zover. Je eerste huis! Hier komt natuurlijk heel wat bij kijken. Na een lange zoektocht is het perfecte huis gevonden, dan moet het er vanbinnen natuurlijk net zo mooi uit komen te zien. Misschien besluit je eerst wel alles te verbouwen zodat het bij jou wensen aan sluit. Maar waar moet je nou allemaal op letten.

Inspiratie

Voordat je gaat beginnen is het verstandig om eerst inspiratie op te doen. Er zijn verschillende magazines en woonprogramma’s waar de laatste trends worden vermeld. Natuurlijk altijd leuk om met een bepaalde trend mee te gaan! Maar je kan ook langs gaan bij verschillende showrooms. Hier zie je meteen hoe de producten er echt uit zien en kan je sneller een beeld vormen. Vergeet ook niet tips te vragen aan vrienden en familie. Zij hebben vaak leuke ideeën en misschien hebben zij nog wel hippe meubels over die je kan overnemen.

Globale lijnen

Zodra je inspiratie hebt opgedaan kan je het interieur globaal gaan bepalen. Waar zet je welke meubels. De woonkamer voorin het huis of  toch achterin. Ga je toch voor de grote inloopkast of een kantoor in huis. Daarnaast is het verstandig om eerst een kleuren schema te maken. Zo passen al je meubels precies bij elkaar.

Details

Nadat je alle grote meubels hebt gekocht dan kan je aan de fijne details gaan nadenken. Bijvoorbeeld het deurbeslag. Welke deurklinken wil je hebben in huis, welke deurkrukken. En natuurlijk een goede deurbel. Zo kan je kiezen voor een standaard bel maar je kan ook een originele toon kiezen.

Alles regelen voor je eerste huis is natuurlijk een hoop gedoe. Maar vergeet vooral niet plezier te hebben en alles rustig aan te doen. Jaren later zal je met fijne herinneringen terugkijken op je eerste huis.