Het kitten van glaswerk, informatie en advies

Kitten van glaswerk
Heeft u nieuwe kozijnen of ramen? Dan is het van groot belang dat deze worden afgekit. Dit moet zowel binnen als buiten gebeuren. Als het niet goed gekit is, wordt het verven ervan een groot probleem. Het kitten van glaswerk is dus erg belangrijk.

Hoe kan je het best aan de slag gaan met kitten van glaswerk?

Bij glas is het van belang dat je glaskit aanschaft. Je moet ten eerste het dopje van de kitkoker afsnijden. Dit moet in een hoek van 45 graden afgesneden worden. Het handvat moet redelijk hard ingedrukt worden totdat de kit eruit komt. Je begint in de hoek met kitten en eindigt ook in de hoek. Het is geen probleem als dit niet lukt maar probeer genoeg kit in de koker te doen om van hoek naar hoek te kitten.Hierna is het belangrijk dat je gaat afmessen. Dit doe je met een kitlepel, wat water en zeep.

Waarom geen acrylaatkit?

Acrylaatkit is voornamelijk goed te gebruiken bij het afdichten van stenen en kleine kiertjes. Beglazingskit is echt speciaal gemaakt om te kitten bij ramen zodat deze makkelijk dezelfde kleur als het kozijn geschilderd kan worden.

Voordelen van beglazingskit

Beglazingskit is ideaal voor kleine ruimtes. Daarnaast kan je het niet alleen toepassing op glas. Je kan het ook toepassen op etalages, vitrines, kunststof en aluminium. Daarnaast is het ook UV-bestendig. Ook kan beglazingskit erg lang meegaan en kan die wel tegen een beetje veroudering. Uiteindelijk resulteert beglazingskit in een glasheldere silicone.

Vindt u dit allemaal erg ingewikkeld? Dat is erg begrijpelijk. Het is namelijk wel een klus die best lastig kan zijn en goed gedaan moet worden. U kunt daarom altijd meer advies vragen aan de professionals bij Ottoseal. Zij kunnen elke vraag voor u beantwoorden en weten alles van kit. Daarnaast kunnen zij u ook helpen met het uitkiezen van een bijpassende kit en u op maat advies geven.