Je woning snel verkopen

Wanneer je een andere woning op het oog hebt, of misschien al verhuist bent, is het natuurlijk fijn dat uw oude woning snel verkocht wordt. Daarnaast wil je er ook een goede prijs voor. In de praktijk lijken die twee factoren lastig samen te gaan, maar wij hebben een paar tips om je woning snel én tegen een goede prijs te verkopen.

Bepaal de waarde van je woning

Het is logisch dat je zelf de waarde van je woning niet kunt inschatten, hier heb je een expert voor nodig. Laat verschillende onafhankelijke makelaars de waarde van je huis bepalen, en neem hier vervolgens het gemiddelde van. Stel vervolgens de vraagprijs vast en verplaats je hierbij in de schoenen van de klant. Een prijs van €199.000,- is immers aantrekkelijker dan €205.000,-. Zorg dus dat je hiermee goed zit.

Bezichtigingen

Ook hierbij is het belangrijk om je te verplaatsen in de klant. Jij vind je huis zelf natuurlijk mooi, maar niet iedereen deelt deze mening. Wanneer er een bezichtiging plaatsvindt is het dus belangrijk dat je huis er netjes bij staat. Daarnaast is het verstandig dat je je woning zo neutraal mogelijk maakt zodat de klant zich goed in kan leven in de woning. Overige spullen kan je daarom het best tijdelijk verplaatsen naar een extra opslagruimte. Zo staat het niemand in de weg en krijgt de eventuele koper een beter beeld van jouw woning.

De makelaar

De makelaar is degene die jouw woning uiteindelijk moet verkopen. Kijk dus goed na of alles precies naar jouw wens is. Het schrijven van een verkooptekst, goede foto’s kunnen maken  en óók nog een goed verkooppraatje kunnen houden is namelijk een vak apart. En wanneer je snel van je woning af wilt is dit toch wel een pré. En laat de geïnteresseerde na de bezichtiging niets meer van zich horen? Vraag de makelaar dan om deze persoon te bellen om een eventuele oplossing te vinden.