Is een Taxatie Eindhoven echt zo duur?

Taxatie Eindhoven
De Autoriteit Financiële Markten vindt dat taxateurs niet snel genoeg problemen oplossen binnen de sector. De AFM zegt dat taxateurs sneller met een taxatie Eindhoven moeten kunnen komen voor woningen en ander vastgoed. Zo vertelde de toezichthouder in het programma De Monitor. Volgens hen kunnen de taxatierapporten inzichtelijker, reëler en eenduidiger.

Met enige regelmaat laten taxateurs zich te gemakkelijk beïnvloeden. Vaak zijn dit de kopers van een huis, zo heeft De Monitor onderzocht. Het is belangrijk dat de waarde van een woning objectief bepaald wordt. Daarentegen komt het wel eens voor dat de taxatie zo uitvalt dat het voordelig is voor de koper van een woning of pand. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een hogere hypotheek te verkrijgen als de taxatie hoger uitvalt dat op voorhand gedacht.

Volgende crisis

Het gevolg van te hoog getaxeerde woningen of andere panden kan nadelig uitpakken voor de financiële sector. Daarnaast is het mogelijk dat er een nieuwe crisis ontstaat. Dit wanneer taxateurs doorgaan met het te hoog taxeren om klanten in behoeften te voorzien. De Nederlandsche Bank en AFM vonden twee jaar geleden ook al dat taxateurs hun werkwijze moesten aanpassen. De AFM spreekt wel vertrouwen uit en gelooft dat de problemen met taxateurs zal worden opgelost. Alleen zal er iets meer vaart achter moeten zitten.

Geen toezicht taxatie Eindhoven

Niet zo lang geleden is er een centraal register en een tuchtrecht voor taxateurs in het leven geroepen. Daarnaast zijn er een aantal vereiste opgesteld waar taxateurs zich aan moeten houden. Taxaties kunnen dus wel gelijk iets beter. Een taxatie Eindhoven aanvraag zal binnenkort bijvoorbeeld sneller gebeuren, reëler zijn en vooral niet te hoog. Vooral in deze stad met Amsterdam en Rotterdam worden woningen vaak te hoog getaxeerd.