Inrichtingen rondom uw tuin om zich thuis te voelen

Als je het geluk hebt om in het bezit te zijn van een eigen tuin, weet u hoe belangrijk en nuttig het is om de ruimte goed in te richten. Privacy, comfort of zelfs de veiligheid zijn de sleutelwoorden die van uw tuin een oase van rust zullen maken!

Bescherming van de privacy en comfort!

Van de zon genieten in uw tuin is zeker aangenaam. Nog beter is ervan te genieten zonder gestoord te worden of door de buren bekeken te worden! Maar hoe?

Het is vrij eenvoudig; u zal uw perceel moeten afbakenen met behulp van omheiningen of een haag. Als u geen groene vingers heeft of als u geen zin heeft om een heg te onderhouden, blijft de keuze van omheiningen over. Ze komen vaak in 2 modellen: houten en aluminium omheiningen. De eersten hebben een zeer natuurlijke en ecologische aspect, maar zullen regelmatig onderhouden moeten worden om hun degradatie te voorkomen. Anderzijds bestaan er aluminium omheiningen die goed tegen verschillende weersomstandigheden bestand zijn en geen onderhoud vergen. Als u niet overtuigd bent van aluminium, maar wel van zijn voordelen, bestaan er verschillende modellen van aluminium omheiningen met een houteffect (100% gerecycled en 100% recycleerbaar). Voor degenen die een natuurlijke uitstraling graag hebben, bestaan er zelfs gevlochten aluminium hekken die heel knap gemaakt zijn! Alles zal afhangen van uw behoeften!

En op het vlak van veiligheid?

Of u uw terras wil afbakenen opdat een slechte val voorkomen kan worden of om uw tuin te omheinen, is het zeker nodig om aan veiligheidsmaatregelen te denken. De oplossing zal hierbij afhangen van uw behoeften en middelen.

Als u het minimum wenst, kunt u een eenvoudige hek plaatsten. Als u daarentegen iets stijlvoller wilt en dat tegen regen en sneeuw kan weerstaan zonder onderhoud, kunt u zich opnieuw richten tot aluminium omheiningen.