Hoe ligt jouw tuin er dit jaar bij?

Tuinonderhoud tegels
Of het nu winter of zomer is, je tuin verdient altijd de nodige tegels aandacht. In de tuin heb je eigenlijk altijd even werk, voor sommigen frustrerend, voor sommigen juist rustgevend. Of je nu wel of geen tuinman of vrouw bent, iedereen met een tuin is er druk mee! We geven je in deze blog even wat tips en tricks om van jouw tuin dit jaar een succes te maken!

Gebruik je buren!

Laat je niet altijd ompraten door de leuke verkopers in de tuinmarkt om de hoek. Laat je vooral inspireren door voorbeelden bij bijvoorbeeld de buren! De buren hebben vaak eenzelfde type tuin en daar kun je al snel zien wat wel of niet uw smaak is. Is jouw buurman toevallig ook bezig met de tuin? Ga dan eens om tafel, misschien kunnen jullie samen wel voordelig inkopen doen! Hoe mooi zou het zijn als jullie neuzen dezelfde kant op staan qua smaak.

Efficiënt te werk gaan in de tuin

Houd je enorm van gras maar heb je een hekel aan maaien? Kijk dan eens naar een robotmaaier, dat scheelt al een hoop werk. Of heb je geen tijd om telkens de plantjes water te geven? Kijk dan eens naar een beregeningssysteem! Als je oplossingen zoekt voor de ergernissen die je hebt in de tuin, gaat je de tuin misschien nog meer waarderen! Natuurlijk kun je het ook gewoon laten doen, maar het gaat erom dat je lekker van de tuin kan blijven genieten.

Kies voor de juiste stenen

Wat betreft de tegels in de tuin is er enorm veel keuze. Neem bijvoorbeeld keramische tuintegels. Deze tegels nemen de meeste nadelen van de ‘gewone’ buitentegels weg. Ze zijn niet alleen bestemd tegen alle weersomstandigheden, maar ze zijn ook nog kras en stootbestendig. Dit soort tegels zijn nog niet zo lang op de markt maar hebben zich al bewezen als een echte aanwinst voor de Nederlandse tuinen.

Wees creatief!

Vul lege en kale plekken in de tuin bijvoorbeeld op met grind, dit kan een gaaf effect in combinatie met een paar grote tegels geven. Ook is het tegenwoordig helemaal in om verschillende maten stenen in de tuin te gebruiken. Maak een patroon en laat jouw creativiteit zijn gang gaan! Ook nog een leuk idee om oude materialen van de tuin te gebruiken in de tuin, dit zie je steeds meer terug in hippe tuinen!